Sphynx

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Sphynx. Du kan også legge inn egne erfaringer om Sphynx.

Sphynx bilder

SphynxSphynxSphynxSphynxSphynxSphynx

Erfaringer med Sphynx

Her er det leserne har sagt om sphynx. Skriv kommentar

trond sier: Haha, dette er artige katter :) Jeg har sett bilder av sphynx katter som har fått tatovering, den var kul
13.03.2008

solstråle sier: Sphynx er en morsom rasekatt. Jeg har aldri hatt en selv men hvis jeg skal ha katt så kan jeg tenke meg en sphynx.
16.05.2008

Hannah sier: Er denne rasekatten allergivennlig? Jeg har en sønn på 8 år som er veldig allergisk mot katt og jeg har et veldig sterkt ønske om å ha en katt men min sønns behov kommer først. Kan en sphynx eller cornish rex være en mulighet? jeg blir glad om noen kan svare.
13.01.2009

EMJ sier: Har lest at det allergifremkallende stoffet er i spyttet. Også denne katten slikker seg, så tror ikke den er noe for din sønn. Men dere kan jo besøke en slik og teste?
08.12.2009

Velvel sier: Bengal er vel allergivennelig. Spynix er søt men eg vil helst holde meg til min norsk skogkatt eg.
20.06.2010

Magdalena sier: Jeg har lenge hatt lyst til å skaffe meg en sphynx til kos, men når eirne finner ut at jeg vet lite om rasen, nekter de å selge den til meg, tror de virkelig at jeg vil betale en formue for en katt og ikke ta vare på den??? Jeg vil ha en kosekatt som ser slik ut...er det mye forlangt? Er forøvrig ute etter en sort/mørk hunn. Ta kontakt på magdalena@solsider.no

Takk.
21.06.2010

PinkElfen sier: Sphynx er ikke allergivennlig. Men Sibir katten er den mest ambefalte av mange som er allergiske. Noen sier at man reagerer fra rase til rase. Maine Coon og skogskatt er ikke allergivennlig. Men det er sant at det har noe med proteinen i spyttet som katten slikker seg i pelsen som allergier reagerer for.
06.08.2010

a.k. sier: @Magdalen: Sphynx er egentlig ikke en katt for nybegynnere. Dette er ikke en rase man burde skafffe seg bare fordi man ønsker en katt som ser akkurat sånn ut. Det er veldig mye jobb å ha en sphynx. Søk på nette om info på rasen og hva som kreves av en sphynx-eier. Gang infoen om stell med 2 og du vil ha en bedre oversikt over hvor mye en sphunx krever. Tenk deg nøye om før du tar det endelig valget med å skaffe deg en av disse herlige krabatene. Desuten så setter en del oppdrettere pris på at du har tatt deg bryet med å lese om rasen før du kontakter dem. Det gir bedre inntrykk av at du er en fremtidig seriøs eier.

Selv har jeg en nydelig sphynx gutt sammen med tre andre katter (orientaler, peterbald og huskatt). Det holder med den ene sphynxen i forhold til hvor mye jobb det er med han aleine sammenlignet med de andre tre tilsammen.
19.01.2011

Dr. Sphynx sier: Svært få oppdrettere gir allergi vennelig garanti,men det er en større sjangs for å ikke reagere på dem enn med andre huskatter..

Har selv tre av disse vakkre " Ailen'sa"..
Og dette er i hvertfall ikke en rolig rase,di elsker å ha masse liv rundt seg,varme,og oppmerksomhet:D
Jeg bader mine 1-2uke.. (klipping av negler og rensing av ører)dette avhenger litt på hvor høyt stoffskifte katten har.. mine ene røde hanne må bades vær uke, mens min blåskilpadde kan jeg ta annhver uke..
ellers fra det trenger di bare et godt for.. og sphynx foret fra Royal C. er en sikker vinner ihvertfall her hjemme^^

Ellers er di veldig selskaps syke,nyskjerrige, årvåkene,elegante,kresene;P En Rase å virkelig annbefale! :D
16.03.2011

Til Hannah sier: Hvis du er allegisk mot sphynx, bør du vaske den regelmessig, det hjelper. Men de har faktisk et tynt lag av dun rundt hele kroppen.
11.06.2011

Julenissen sier: Kan den være ute alene, eller må jeg gå tur med den?
20.07.2011

Tina Dagsland sier: Jeg har selv to sphynxer, verdens beste katter uten tvil :) Men de er som nevnt tidligere her en veldig krevende rase, så les godt om sphynxen før du skaffer deg en! Men jeg vil absolutt anbefale denne rasen på det sterkeste!!! :) (De er ikke allergivennlige, mannen min er allergisk mot katter og reagerer like mye på denne rasen som han gjør me alle andre raser og)
09.08.2011

dev sier: hvorfor er det ingen som nevner noe som helst om prisnivå alt etter hva en skal bruke katten til?
jeg skulle likt å vite prisnivå for en selskaps sphynx :) en katt til kos altså
30.10.2011

Live sier: pris er forskjellig.så en oppdretter i stad så var startprisen på selskapskatt 12tusen...men noen er nede i 9 tusen har jeg sett....
23.11.2011

Pink elfen sier: Min opplevelse med sphynx at det er en krevende rase når det gjelder stell og mat. Jeg kunne skrivet en helt bok hvor mye de har irritert meg, men de har gitt masse glede. Og de driter i om du er sur som en potte sekk. De kommer til deg uansett. Så beste sosial kontakt har jeg ikke fått mer enn mine katter. Men jeg skulle ønske oppdrettere har vært mye flinkere å skrive de dårlige egenskapene til sphynxen for mange omplasserer dem etter de er 1 år gamle eller 2. Og det er fordi de er verst i ungdomstiden. Men etter 1 år så er de gull ungene mine. Jeg elsker dem over alt. OG vil ikke omplassere dem for et øre.
31.03.2012

Naked Beauty sier: Sphynx kittens For Sale!

FIFe registered Sphynx kittens available.
Excelent bloodlines, champion pedigrees.

Well socialized, loving, happy,naked, wrinkly babies. We breed for health, temperament & quality. Sphynx available for exhibition & loving pets. We are experienced shippers world wide.

http://sphynxbg.com
http://www.facebook.com/sphynxbg
sphynxbg@gmail.com
21.05.2012

Miau sier: Min miau, Sphynx er nå 6 år.

Min erfaring er at dette ikke er en katt som egner seg spesielt godt for barnefamilier.
Den er veldig sta og lar seg bare kose med av de han selv ønsker. Blir han litt sur så kan han bite deg eller klore, alt ettersom han finner det for godt. men ønsker han å kose så er han nesten umulig å bli kvitt. da skal han ligge under haken din å kose, eller ligge over nakken din å male i øret ditt. Mot fremmende er han sky og holder avstand. da vil han helst ligge høyt oppe på ett skap eller klorestativ å kikke ned på deg med skeptisk blikk. Det har hent at folk ikke har turt bruke toalettet fordi katten har ligget på skapet over vasken og sett strengt ned på dem! ;) Så min erfaring er at dette er en katt som vet hva den vil og ikke lar seg tulle med. (ingen "kose ragdoll" akkurat. Men jeg elsker han selvfølgelig, min egen meget bestemte kosegutt :)

Han kan være ute under oppsyn en varm sommerdag, men en kald og regnfull, for ikke å si vinternatt ute ville nok være slutten for denne katten.

Den har vært helt frisk og rask hele tiden. Bare fått renset tennene og ørene ett par ganger hos veterinær. Er kastrert. Årlig vaksinert selvfølgelig. jeg bader han i servanten på kjøkkenet en gang i måneden og klipper klør.

Spiser Royal Canin fòr og er 100% renslig hvor han bruker sine 2 kattedo med klumpesand.

betalte 9000,- for katt som ikke skulle brukes videre i avel.
08.07.2012

Fjs sier: Har en Sphynx noen år og sønnen min på 7 år har en firer på katteallergi (skalaen går til 5 så veldig allergisk). Han har kanskje reagert litt i pollensesongen hvis det er mange uker siden katten ble badet og han har hatt han helt oppe i ansiktet. Ved bading hver uke er det aldri problemer. Jeg har aldri reagert selv om jeg også er allergisk mot katt. Ikke engang når den bruker skjeggstubbene mine til å klø seg i ansiktet.
Ingen andre som jeg kjenner som hevder å være allergisk har reagert på han heller så..
19.07.2013

Din kommentar om Sphynx:

Flere katteraser

Brukere som leste om Sphynx var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter