Snøleopard

Snøleopard lever i høyere strøk i Asia, blant annet i Himalaya. Disse kattene har tykk og myk pels, kortere ben enn vanlig leopard, og mer lys/hvit i pelsen.

Snøleopard bilder

SnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopardSnøleopard

Fakta om Snøleopard

Snøleopard

En snøleopard kan bli 100 til 130 centimeter lang, og har en skulderhøyde på 80 til 95 cm, noe man kanskje ikke skulle tro ut i fra de bildene og naturfilmene man har sett, da man får inntrykk av at snøleoparden er ganske så lav på grunn av dekorte bena. Den veier opptil 75 kg, med en snittvekt på 50 kg.

LEvealder

Antatt levetid i naturen er opptil 18 år. I dyreparker finnes det snøleoparder som har blitt 21 år gamle.

Hvor bor snølepoarden?

Snøleoparden trives godt i fjellet, høyt, høyt oppe. Den har kanskje ikke tatt turen til toppen av Mount Everest, i hvert fall har ikke det blitt registrert, men den trives likevel godt i fjellene Himalaya.

Snøleoparden finnes også i de lavere strøkene i Tibet og i Mongolia. Der er det ganske så flatt men så lenge det er busker, vegetasjon og andre steder man kan gjemme seg bort så trives snøleoparden også der. De finnes også i fjellene i sør-øst i Russland. Vanligvis finner man snøleoparder i 3000 - 4500 moh, men kan godt søke tilflukt i skogen om vinteren, men ikke i tett skog.

Under 6000 snøleoparder igjen

Snøleoparden er truet og står oppførst på rødlisten. Man kan få solgt en død snøleopard til 350.000 kroner. I tillegg har snøleoparder tatt buskap til fattige gjetere, og setter levebrødet deres i fare.

Erfaringer med Snøleopard

Her er det leserne har sagt om snøleopard. Skriv kommentar

herman hovda lien sier: jeg syns snøleoparden er verdens kuleste, vakreste
dyr.orker ikke tanken på at den er truet.
26.10.2009

Hillbilly sier: Snøleoparden er herlig.Fikk anledning til og stifte bekjentskap med en slik i en dyrepark ( skal ikke nevne hvor )men jeg krøp under gjerdet i inhegningen til leoparden med en hamburger i hånden og ble godt motatt.Hamburgeren delte vi broderlig og gjett om dette var en kosegris.Den lagde frese og knurreluder og veltet seg i fanget på meg ( 50 kilo villkatt )Etter 10 minutter kom der en dyrepasser og trodde jeg var klikka fullstendig eller lei av livet og jeg fikk beskjed om og komme med ut litt brennfort.En opplevelse jeg aldri glemmer og ikke ville vert foruten.Denne katta er bare KUUUL.
02.11.2010

Ingar sier: Til Hillbilly. Har litt vanskelig for å tro historien din... Hvilken dyrepark er så dårlig sikret at det er mulig å krype under innhegningen? Kan du krype inn, da kan de krype ut også. En snøleopard er jo langt mer smidig enn et menneske.
San Diego Zoo har snøleoparder, men der er det jaggu meg bra sikring også. Kunne heller ikke vært Philadelphia Zoo, Saint Louis Zoo, Central Park Zoo, eller Banham Zoo for der har jeg vært og sett snøleoparder, ganske umulig å komme inn der. Kunne vært i en indisk dyrepark... Darjeeling Zoo? Hvis det du skriver om er sant så er du jaggu enten gal eller veldig modig :)
03.11.2010

Hillbilly sier: Hei Ingar

Skjønner godt at du har vanskelig for og tro dette,ville sikkert selv tatt det med en klype salt ( som det heter )om jeg hadde lest dette inlegget fra andre,men slik var det.Der hvor jeg krøp under gjerdet var der tydeligvis noe som hadde skjedd fra før.Jeg kunne bare lempe til sides en trestokk som holdt nettet til bakken i et par meters lengde.Fristelsen ble for stor og den digre katta ville jeg ha nærkontakt med.Her til lands var det ikke.Var blandt annet en tur til Langedrag og fikk klødd Gaupa i nakken og stte på en tue med flere ulver rundt og over meg,Det var vel dette som gav mersmak.Kan bekrefte en annen ting og det er at etter 40 års erfaring med diverse ville dyr og villmark lærer man seg og takle de mest utrolige situasjoner,redsel bør ver et ukjennt begrep for da ken en snart komme i faresonen.Håper du selv får anledning til og komme i nærkontakt med ekte villdyr.Det er fantastisk.Ønsker deg lykke til og takker for at du svarte meg..
06.11.2010

Skoleprosjekt sier: :( Det er så dumt å tenke på at den er utrydningstruet, jeg har et skole prosjekt om den nå, så jeg prøver å finne innformasjon om den og på hver eneste kilde står det at den er truet :(
24.03.2011

What daah lisomm sier: Herigud det er sååååååååååå dumt at den er utrydningstruet
31.03.2011

La katter leve ! sier: Dumt at den er utrydningstruet. Fasinerende kattepus :-D Skjønner godt at den kalles for snøleopard !
21.04.2012

Crazyy sier: Den er bare helt nyydelig♥♥
Holder på med oppgave der vi skulle skrive om et utrydningstruet dyr, og da var valget klart. Jeg skulle skrive om snøleoparden
08.05.2012

Snow Leopard sier: Snøleoparder er bare så søte, elegnte og veldig smidige og ikke minst veldig fin pels. jeg er glad den er truet så ingen kan ta den å bruke den vakkre pelsen men også litt dumt
I LOVE SNOW LEOPARD
14.10.2012

Fjelleheim sier: Å kalle en art med ca 6000 individer utrydningstruet er vel å ta hardt i, men den er utvilsomt i en kritisk situasjon.
08.12.2012

Sissy sier: Når arten minker for hver dag kan man kalle den utrydningstruet. Det er få av den, sammenliknet med ca 200.000 golden retrievere...
09.12.2012

Din kommentar om Snøleopard:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Snøleopard var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter