Scottish fold

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Scottish fold. Du kan også legge inn egne erfaringer om Scottish fold.

Scottish fold bilder

Scottish foldScottish foldScottish foldScottish foldScottish foldScottish fold

Fakta om Scottish fold

Scottish fold

Scottish fold - eller skotsk fold om man vil - er rasen som har fått tilnavnet verdens søteste rasekatt. Denne rasekatten har et utseende som i manges øyne er usedvanlig vakkert. Har du erfaringer om denne katterasen eller kjenner til bestemte oppdrettere i Norge kan du skrive om dette nedenfor.

Erfaringer med Scottish fold

Her er det leserne har sagt om scottish fold. Skriv kommentar

Evelyn sier: Hvor kan jeg få kjøpt en Scottish fold kattunge ??
Har i dag en skipskatt som er 13 år,prøvde å ha den på utstilling.Men det likte han dårlig,så han ble bare en kose pus.Håper noen kan hjelpe oss med å få en Scottish fold.Vi syntes det er en kjempe fin katt.Vil gjerne lære den å kjenne.
På forhånd takk
26.09.2013

Pusi sier: Du kan kjøpe scottish fold kattunger hos sabertooth eller måneblomsten! Ingen av de har ledige kantiner akkurat nå, men begge oppdrettere planlegger flere kull i løpet av 2014. Ta kontakt allerede nå,kattungene blir tidlig reservert for salg!
17.11.2013

Kenneth sier: Vi købte en katunge, han, for 4 år siden. Verdens dejligste kat. Vi vidste intet om racen ud over at racens beskrevne temprement passede til os. Havde vi undersøgt lidt mere om racen havde vi nok ikke købt en Scottish fold.
Nu er katten diagnosticeret med sygdommen Osteochondrodysplasia - brusk i led omdannes til knogle i bagben, hvilket påfører katten smerter og gør det svært at gå. En svensk opdrætter solgte os katten, avlet på en Scottish fold og en British shorthair. Katten var for kort i kroppen og benene for lave, halen lidt for kort, hvilket vi nu ved kan være et symptom for sygdommen. Men det vidste vi ikke dengang. Det burde opdrætteren imidlertid have vidst. Nu lider både katten og vi.
04.12.2013

audru@hotmail.com sier: jeg ønsker meg en Scottish fold fordi den er veldig søt og er ut som en rolig katt.Om det er noen som driver avl å kontakt meg hvis dere har en til salgs. mvh Aud
12.06.2014

audru@hotmail.com sier: jeg ønsker meg en Scottish fold fordi den er veldig søt og er ut som en rolig katt.Om det er noen som driver avl å kontakt meg hvis dere har en til salgs. mvh Aud
12.06.2014

Anonym sier: Jeg har en schottis fold hjemme og det er en fin og eligant katt. Den sover lenge og liker å leke og gjør ikke dumme ting.
08.09.2014

Jannike sier: Veldig glad for det Kenneth her informerer om. Så det først nå. Er det noen som kan anbefale meg en seriøs norsk oppdretter på denne rasen? Jannike_Zjakkmatt@hotmail.com
19.09.2014

willem sier: De er virkelig hjerteknusere! Skulle gjerne ha kjøpt en, når famielien sier seg enige. I tillfelle blir det katt nr 3 + skotskcollie
20.09.2014

Starbreeze Kennel sier: Vi planlegger kull i 2015.
Scottish Fold, som alle andre raser av alle dyrearter, har sykdommer som alle seriøse oppdrettere prøver å unngå ved å helsesjekke og sette sammen katter som utfyller hverandre. Likevell kan det forekomme individer som til tross for godt forhåndsarbeid av oppdretter som blir affisert av sykdommer som ikke er ønskelig. Det er det som er så vanskelig med avl, man kan aldri med sikkerhet si hva som kommer! Det må man også ta høyde for når man kjøper en kattunge og ikke en voksen, det er kun da man kan vite om katten er 100% frisk og man for sikkerhet vet hva man kjøper.

Man skal likevell ikke være redd for å kjøpe en Scottish Fold. I Norge har oppdrettere gjort en meget godt jobb og av alle kattunger født er det kun et par som har fått sykdommen nevnt over. Det er noen fantastiske mennesker som driver med avlen i Norge også i Sverige :)
29.12.2014

Kristina sier: Hei! Vi trenger Scottish straight hannkatt! Vi bor i Oslo. Vi har en vakker brun Scottish fold hunnkatt. Skriv til oss: kristiiinap@hotmail.com eller ringe til oss 48643437
26.02.2015

Anne sier: Dette er en rase som ikke er godkjent av FIFE, og man kan derfor ikke gå på noen utstillinger arrangert av NRR klubber -som er de dominerende i Norge. Nettopp pga defekter som Kenneth nevner er dette en rase man bør tenke seg godt om før man skaffer seg.
23.09.2015

Natalia sier: Ønsker oss en Scottish fold kattunge, ikke sterilisert jente.
Ta kontakt hvis du har til salgs.

nlutsyk@gmail.com
Drammen
03.11.2015

Pusesus sier: Hei! Noen som vet om denne katterasen er allergivennlig? Har en bekjent som har en Scottish straight som skal omplasseres, og hun trodde kanskje denne var det, men var ikke sikker...
25.12.2015

ELLYLLON Scottish Fold Oppdrett sier: Vi er et oppdrett av Scottish Fold and Straight katter og har en lidenskap for denne rasen.

Det er en veldig spesiell rase som man vil forelske seg i umiddelbart. De er morsomme, lekne, sosiale og rett og slett for søte!

Vi planlegger flere kull i løpet av 2016, så hvis dere ser etter en kattunge av denne spesielle rasen ta gjerne kontakt.

Vi holder til på Nesodden rett utenfor Oslo. Vårt oppdrett er medlem av Oslo Rasekattklub som inngår i WCF (World Cat Federation).

www.ellyllon.no post@ellyllon.no

www.facebook.com/ellyllonfold
22.03.2016

Monica sier: Denne rasen ble jeg nysgjerrig på... Hvordan går den med andre katter? Og hva ligger en slik katt på i pris?
Er det en hjemmekjær katt eller vil den streife?
Vi er ofte på hytta og ønsker å ha med katten og la den gå fritt, men ikke om den vil være for nysgjerrig på skogslivet 😊
06.07.2016

Silvana sier: Har vurdert denne rasen, men blir skremt når jeg ser at flere har dårlige erfaringer med kattene som blir syke. Har noen erfaring med hva som skjer når denne katterasen blir noen år gammel - blir de alle syke? Ingen oppdretter informerer om at det er problemer knyttet til denne katterasen, og det gjør meg enda mer tvilsom. Hjelper jo ikke om katten er søt etc. når det er stor sannsynlighet for at den blir syk - takknemlig for innspill!
30.07.2016

Natalia sier: Vi har 2- jenter kattunger, de er født 14.11.2016
Scotish Fold kattene er snille og ikke agressive.
De er veldig nysjerrige og følder i hjemmet og er klar for å delta.
Bli venner med hele familien!
Mamma er registrert i Norge
Kattunger er leveringsklare ved 12. uker-06.02.2017
En fantastisk gave til Valentinsdag!
Ta gjerne kontakt for mer informasjon om disse spennende kattungene-spa.harmoni@gmail.com
12.01.2017

Din kommentar om Scottish fold:

Flere katteraser

Brukere som leste om Scottish fold var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter