Puma

Pumaen er et mellomstort rovdyr i kattefamilien. Floridapanter, cougar, og fjelløve er andre navn på puma.

Puma bilder

PumaPumaPumaPumaPuma

Fakta om Puma

Puma

Utbredt jakt på puma og tap av habitat har medført at pumaen nå kun finnes i fjellstrøk og ubebodde områder. Den er svært menneskesky.

I USA ser man faktisk at bestanden av puma er på vei oppover, den eksisterete i USA for noen tiår tilbake kun i et svært begrenset område i sør-vest, den såkalte floridapanteren. Nå lever den mer spredt over større deler av USA, samt i Søramerika.

Puma være farlig for mennesker

En puma varierer veldig i størrelse, men en fullvoksen puma kan ta livet av et menneske. De siste 100 årene har det blitt kjent at 20 mennesker har mistet livet som følge av pumaangrep, og det erregistrert i underkant av 100 angrep på mennesker i den samme perioden.

En puma er likevel ingen menneskespiser, og vil ikke oppfatte mennesker som et byttedyr, men der mennesker har flyttet inn i deres habitat eller der pumaens natrulige områder har blitt ødelagt kan det være større sjanse for angrep, selv om sannsynligheten for å bli angrepet er særdeles liten.

Her er en video som viser en puma som angriper en svartbjørn:

Erfaringer med Puma

Her er det leserne har sagt om puma. Skriv kommentar

Peter sier: Pumaen holdes som eksotiske kjæledyr hos noen rike familier i USA. Jeg vet ikke om de kan bli tamme og like trygge å omgås som geparder.
24.02.2008

VAT sier: Pumaen er et fint dyr men er veldig farlig og kan drepe deg raskt og pass opp viss du er i L.A eller på øst USA
02.03.2010

mia sier: pumaen kan hoppe 7 meter opp en fjell vegg
20.05.2010

Michelle og Puma sier: Jeg har et kosedyr som heter Puma og han ser ut som en puma!
21.12.2010

Marro sier: Hvor stor kan den være ?? :)
27.05.2011

La katter leve ! sier: Spesiell lyd pumaen lager ! Noen mener pumaer kan være leoparder som har mistet flekkene ! Heia puma !
21.04.2012

Din kommentar om Puma:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Puma var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter