Pallaskatt

Pallaskatt er et lite katterovdyr som lever i vill tilstand i Russland, Kasakhstan, Iran, Mongolia, Tibet Kina og området rundt Kaspihavet.

Pallaskatt bilder

PallaskattPallaskatt

Fakta om Pallaskatt

Pallaskatt

Kattearten er oppkallt etter Peter Simon Pallas, som oppdaget denne arten ved Kaspihavet i 1776. Noen kaller også katten for manul. Det finnes tre underarter av pallaskatt.

Pallaskatten er aktiv på kveld i begynnende mørke. Den kan også være kativ på dagtid men det er ikke typisk for denne arten. Paringsskrikene er ikke som ved vanlige tamkatter, men de som har hørt parringslydene forteller det kan minne om lydene man hører fra ugler.

En pallaskatt jakter og spiser små harer og andre smågnagere. Denne kattearten spiser også fugl, insekter og selv krypdyr som øgler og firfisler.

Copyright for de to bildene av pallaskatt: Karin Sturzenegger ("Das Foto darf benutzt werden, solange Karin Sturzenegger als Urheberin und Copyright Besitzerin erkennbar ist") (Korreksjon av de blå fargetonene av TBjornstad 9 januar 2007)

Erfaringer med Pallaskatt

Her er det leserne har sagt om pallaskatt. Skriv kommentar

Anonym sier: Minner om en vanlig tamkatt men man kan se den ser ut som et ekte rovdyr som klarer å ta vare på seg selv.
12.02.2008

LÆRTE NOE NYTT sier: Har aldri hørt om denne katten før!
19.05.2009

Kallekokko sier: Er det mulig og ha denne katte arten som kjæledyr? Fin katt, hadde hvert artig og ha som kjæledyr.Kallekokko.....
13.01.2016

Din kommentar om Pallaskatt:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Pallaskatt var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter