Ozelot

Ozelot er et lite kattedyr og rovdyr som kan bli 7 til 16 kilo, og finnes i flere underarter. Utbredelse i syd-vestlige USA, Sentral-Amerika og Sør-Amerika. Ozeloten er svært var for mennesker.

Ozelot bilder

Ozelot

Erfaringer med Ozelot

Her er det leserne har sagt om ozelot. Skriv kommentar

martin sier: Noen som vet om man kan få en variant av ozelot og tamkatt?
15.06.2009

Aneee sier: Hei! :)
Har i mange år nå tenkt og grublet på dette med Ozeloten. Kan man få den som husdyr?
Har såvidt hatt kontakt med en ansatt i bigcatheaven, og spurt om dette var mulig i Norge, men vedkommende var meget usikker. Ozeloten er jo som kjent på randen av å være utryddningstruet, og dermed veldig beskyttet. -Og derfor er det noen gang mulighet for å ta inn denne typen kattedyr til egnete hjem. Spørsmålet er om dette kan gå ann i Norge?
Jeg har erfaring med tamme rever, bla. sølvrever, og andre avlstyper, har også hatt mange andre dyr. -Som har blitt utstøtt av familiene sine på pelsoppdrett osv. Så dette hadde vært svært aktuelt, og interessant. Å ta vare på slike spesielle dyr er noe for seg selv :)
-Men vet ikke hvem jeg skulle ha kontaktet.
Noen som har informasjon e.l. angående dette?
07.02.2010

Anonym sier: Tror ikke det ville vært lovlig. Er ikke lov å ha ulv, tiger, gaupe, jerv, puma, og mange andre ville dyr som kjæledyr i Norge. Under spesielle forhold slik som dersom du starter en "mini-dyrehage" eller noe i den dur så får du kanskje gjennomslag. Tviler på at ozeloten trives i det kalde nord.
07.02.2010

Aneee sier: Nei, er ikke bare for min egen skyld at jeg hadde vært interessert i dette. Og å ha en Ozelot, og la den mistrives er uaktuelt!

Er det egentlig noe svar på hvorfor man f.eks. ikke kan ha en gaupe som kjælefdyr her i Norge?
09.02.2010

La katter leve ! sier: Så søt den er ♥ Det er litt rart at den er så liten, egentlig. Mener jeg har hørt at de spiser store insekter... er ikke sikker.
21.04.2012

why kill? sier: hei la katter leve ! det er en jente som du kjenner her :-)
me
men de er søte da!!!.......... osv......
22.04.2012

roy christ sier: Det er lov å anskaffe seg ozelot i enkelte land å det er faktisk ganske vanlig,spesielt i england.det kan ha hvært en utryddning truet art tidl... men tror ikke den er det nå,jeg tror det er lov å ha den i norge.en vanlig katt vil være ca 2/3dl av ozelotens størrelse,å den vil ikke misstrives mere en du vil la den vantrives.den har stort sett samme behov som en vanlig katt.
25.04.2015

Din kommentar om Ozelot:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Ozelot var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter