Løve

Løven er en stor kattedyr art som er utbredt i vill tilstand i Afrika og Asia.

Løve bilder

LøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøveLøve

Fakta om Løve

Løve

Løven Christian

Hvis du har fulgt med på hva som er populært på internett den siste tiden, så har du sikkert lagt merke til et gammelt gjennoppdaget videoklipp som har fått oppmerksomhet over hele verden (se videoen over).

Hva kan du om løver?

Pelsen til løven er gulbrun og kort. De har som tamkatter klør som kan trekkes inn. Hannløven har den karakteristiske manken. Halen har en sorte hår ytterst. Løvinnen har ikke manke.

En løve kan veie så mye som 275 kilo, det er den maksimale normalvekten, men de kan bli enda større. Voksne hannløver veier sjelden under 160 kilo. En hunnløve er mye mindre, og 120 til 180 er normalt. Fra nesetipp til halerot er de 2,5 - 3 meter, den lengste løven var 3,3 meter fra halerot til snute!

Er løvene truet som art i naturen?

I 1950 var 400 000 løver i verden, nå er det under halvparten så mange løver igjen. I forhold til tigrene er det mange løver igjen i naturen, det finnes bare 4000-7000 tigre igjen i naturen i dag, og noen underarter av tiger finnes kun igjen i dyreparker.

Løvene sover i opptil 20 timer hver dag. Det gir rundt regnet under 1500 timer i året til spising, jakt, parring, pass og oppdragelse av løveunger, lek, forsvar av territorie og alt det andre løvene bruker tiden sin på.

Erfaringer med Løve

Her er det leserne har sagt om løve. Skriv kommentar

Anonym sier: Løven er de mest sosiale av alle kattedyr. De er det eneste kattedyret som lever i flokk i naturen.
19.03.2008

løvejeger sier: Jeg vil på løvejakt. Her er noen videoer. Denne mannen blir nesten drept av løven. Jeg tror løven hadde angrepet og drept mennesker, derfor skyter de den:

http://www.youtube.com/watch?v=rIPAuLd-zvw

Her er en til. Løven blir drept bare millimeter før det går galt:

http://www.youtube.com/watch?v=EFd8WEGUfjk
17.06.2009

La katter leve ! sier: Blir nesten rørt av å se på vidioen om "christian the lion" tenk at han husket dem etter alle årene.
21.04.2012

Hermine grang sier: Løver er sosiale men farlige håper de kan være i fred da nei løver er farlige men kan være viktige i medisiner nei vel ikke men andre dyr er set la dem være i fred jegere
05.03.2014

Din kommentar om Løve:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Løve var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter