Leopard

Leopard er et rovdyr i kattefamilien og lever i vill tilstand i Afrika, Midtøsten og Asia.

Leopard bilder

LeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopardLeopard

Fakta om Leopard

Leopard

Leoparden klassifiseres som en brølekattene, en gruppe den deler med tiger, løve, jaguar og snøleopard.

Leoparden har et karakteristisk nærmest sirkelrundt prikkemønster på en blekgul-rødgul grunnfarge, et mønster som til en viss grad kan ligne det geparder og jaguarer har. Mønsteret varierer fra sted til sted og individ til individ. Noen dyr kan også framstå som nærmest helt sorte, og kalles da gjerne sort panter. Denne benevnelsen bruks imidlertid også om sorte jaguarer og sorte pumaer.

Leoparden er muskuløs og veier fra 25 til 90 kilo, med en snittvekt på rundt 50 kilo. Skulderhøyde 40 til 80 centimeter. Pelsen er kort, glatt og spottet.

Leoparder er flink til å klatre i trær

Det er kanskje ikke så rart at leoparden er flink å klatre, den har tilbragt millioner av år i trærne, og både jakter og sover fra trærne. I typiske jaktscener med leopard ser man ofte leoparder overfalle byttedyret på bakken ved å hoppe ned på bytet ovenfra fra treet.

Leoparden kan bli over 20 år gammel.

Leoparden er kjent for å angripe mennesker, og en leopard med snittvekt har mer enn nok styrke, tenner og klør til å nedlegge og drepe et voksent menneske.

Erfaringer med Leopard

Her er det leserne har sagt om leopard. Skriv kommentar

G.B. sier: leoparder er farlie mot mennesker, men de knuser lett en hyene også. men på det programmet på discovery der de har satt opp animerte slosskamper med ville dyr var det leoparden som tapte mot en gorilla. den vil helst ikke oppsøke konflikt, for den må helst være skadefri for å overleve i naturen.
19.01.2009

biologen sier: Det finnes hybrider av leopard også. En pumapard er en hybrid mellom en leopard og en puma. Disse ble avlet på 1900-tallet ved dyreparken i Hamburg. De fleste døde før de ble voksne.
13.05.2009

leopard elsker sier: Dette er utrolig kule dyr! Leoparder er opportunistiske jegere. Mellomstore dyr er å foretrekke, men leoparden vil spise biller såvel som gigantiske dyr. Dietten til en leopard består hovedsakelig av antiloper, men også apekatter, gnagere, reptiler, amfibier, fugl og fisk står på menyen. også spist.
15.05.2009

halla sier: hvor fort løper leoparden? =)
16.05.2011

Kjekkasen sier: Hvor fort løper et menneske?
16.05.2011

Dr Dyregod sier: En frisk afrikansk leopard som lever i naturen kan løpe omtrent 60 km/t. Her er det imidlertid individuelle differanser, såvel som forkjeller mellom kjønn og lokasjon, alt fra 50-65 må anses som innenfor normalen. Man skal også huske på at det finnes flere arter leoparder.
16.05.2011

Din kommentar om Leopard:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Leopard var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter