Karakal

Karakal er et mindre rovdyr i kattefamilien, og er i slekt med servalen.

Karakal bilder

KarakalKarakal

Fakta om Karakal

Karakal

Karakalen er i slekt med den afrikanske servalen. Blir også benevnet afrikansk gaupe og persisk gaupe.

Den slank bygning og de lange bena til karakalen gjør den utmerket til å hoppe. Noe av det første man legger merke til er de lange bakre benene, som er markant lengre enn frembena. Noe annet som man ser med første øyekast er de svarte hårene ved ørene.

En karakal veier 14-21 kg, og kan bli 60-100 cm lang fra snute til halerot. Halen er ikke mer enn ca 25 cm. Skulderhøyden 40-50 cm. Fargen kan minne om en puma.

Karakalen er i dag utbred i nordlige Afrika, og i noen deler av Midtøsten og Tyrkia og Usbekistan, og en mindre populasjon i det vestlige India.

En karakal kan godt leve i ørken, men ikke i rene sandørkener. På stepper og savannen trives den også.

Erfaringer med Karakal

Her er det leserne har sagt om karakal. Skriv kommentar

trøtt sier: Er det mulig å dra på safari der man får se karakal. Jeg har vært på løveparken i danmark flere ganger, og på "gaupesafari" i Norge. Vil til Afrika å se de store kattedyrene. Hadde vært morro å få se en karakal også.
27.06.2008

Roald sier: Jeg har vært så heldig å observere en karakal i det fri. Det er ikke mange nordmenn som har fått en slik opplevelse. Det var bare et lite glimt. Jeg har blitt fortalt at den er vanskelig å oppdage og umulig å følge.
16.03.2009

lillemy sier: Jeg skulle gjerne sett en hybrid mellom karakal og tamkatt, slik som med serval+tamkatt (savannah).
29.09.2009

zotica sier: Hei lillemy, det finnes faktisk noen få slike hybrider!:) http://caracal-hybrids.spaces.live.com/default.aspx
10.10.2009

La katter leve ! sier: Bare elsker denne skjønne kattepusen :-D Svært elegant. Karakalen kan også fange fugler i lufta, når de letter for bakken.
21.04.2012

Tor Eivind sier: En karakal minner urovekkende mye om en puma. Dette er en katt med mye killerinstink i seg, og en veldig effektiv drapsmaskin. Småfugler pass dere, her kommer en karakal!
28.04.2012

Janne sier: Da er jeg enda heldigere, for jeg har hatt endel med karakaler å gjøre, både tamme (som man kan leke og kose med), "halv-tamme", og ville :) De er veldig flotte dyr! :) De er ikke så veldig mye større enn vanlige katter egentlig, jeg syns abbysineren ligner litt, men de mangler jo de fine duskene på ørene...
12.10.2013

Din kommentar om Karakal:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Karakal var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter