Gepard

Geparden er et stort kattedyr som lever i Afrika i vill tilstand. Den er verdens raskeste kattedyr og kan løpe i en toppfart på 112 km i timen, men bare i noen hundre meter om gangen.

Gepard bilder

GepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepardGepard

Fakta om Gepard

Gepard

Geparden er et strømlinjeformet, langstrakt og langbeint rovdyr. Hodet er lite, og kroppen er langstrakt og høy. Den lange halen er utmerket til å holde balansen når den løper i stor hastighet.

Geparden er ikke så kraftig som andre store kattedyr, det er et evolusjonært kompromiss, og vekten på kun 40-65 kg og sprinterkroppen er den fysikken som kreves for å være verdens raskeste pattedyr på land.

Geparden kan temmes og det har den også blitt gjort i flere århundre, og har vært et populært kjæledyr for adelige.

Erfaringer med Gepard

Her er det leserne har sagt om gepard. Skriv kommentar

Kjetil sier: verdens raskeste dyr. jeg har fått muligheten til å klappe en tam gepard i en park i afrika. var nervøs men det viste seg å være en kjempesnill katt men man måtte ta forhånds regler. de er som noen store hunder, som en mynde eller gran dianos mix kan jeg kanskje si, bare mye mer elegant. ble overrasket over hvor lite hodet var i forhold til kroppen nesten komisk det der.
19.06.2008

Anonym sier: hvordan ser man at det er en gepard? noen triks?
21.07.2008

afrika2 sier: Geparden er lett å skille fra en leopard og jaguar. Den har sorte strek i ansiktet, kroppsform som minner litt om en mynde, lite hode. Gepardunger har manke på ryggen.
19.05.2009

anonym sier: Geparden har også svarte prikker, og ikke flekker som leoparden har ;)
29.03.2011

Anonym sier: Geparden har også svarte "tåremerker" som går ned fra øynene ned til munnen.
Det har ikke leoparden, og leoparden har som nevnt ovenfor rosetter, ikke svarte prikker som geparden
27.10.2011

midgard sier: Hvor fort kan en leopard løpe?
Det er det mange lurer på,
leopardener kuli kuli kili kuli kult kul
04.02.2013

Mozart sier: Hvorfor spør du om leoparder her inne? Dette er ein side om geparder, to forskjellige dyr.
:&!:
Ødnelæfndafmas
,æfae
Øfrwtømtwrmtwrtm
06.02.2013

Janne sier: Har vært så heldig å få tilbringe en hel natt sammen med en hann-gepard under stjernehimmelen ute i bushen. Han var selvsagt tam :)Han var varm og god å ligge inntil og han malte behagelig. De er flotte dyr å ha med å gjøre, men de er ganske bestemte -som katter flest :)

For de som lurer på forskjellen mellom leoparden så er den liten og kompakt i forhold, og den har rosetter i pelsen, ikke prikker. Leoparden er også mer "lumsk" og veldig farlig fordi den er veldig sterk.
12.10.2013

Din kommentar om Gepard:

Flere kattedyr

Brukere som leste om Gepard var også interessert i følgende kattedyr:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter