Europé

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Europé. Du kan også legge inn egne erfaringer om Europé.

Europé bilder

EuropéEuropéEuropé

Erfaringer med Europé

Her er det leserne har sagt om europé. Skriv kommentar

Europé katteeier sier: Europé er basert på det den svenske huskatten.

Den har holdt til i Sverige siden helt fra 400-tallet, og fikk navnet svensk huskatt, men er altså en rasekatt.

Den ble senere kalt europeisk korthår, og kalles i dag ganske enkelt europè. Europeisk korthår er en middels stor katt: Den har et avrundet hode. Middels lang, rett og jevnt bred nese.Den har en kraftig hake. Ørene er middels store og plassert godt fra hverandre.

Øynene til Europé er store, runde, noe skråstilte. Den har stor avstand mellom øynene sammenlignet med andre katteraser. Fargen på øynene må være klar og ren og passe til pelsfargen. Nakken er halvlang og muskuløs. Kroppen er muskuløs og kraftig, men ikke tett. Beina er halvlange, kraftige og muskuløse med runde poter. Halen er halvlang og ganske kraftig ved roten, smalner gradvis til en avrundet tupp. Pelsen er kort, tett, og flattliggende. Dekkhår, underpels, ullhår. Dekkhårene er ganske grove. Alle ordinære farger er tillatt. Men farger som sjokolade, lilla og siameserfarger som er ikke naturlige hos skandiaviske katter er selvfølgelig ikke tillatt for Europe. Katten skal være renraset, og ingen andre raser kan brukes i avl.
24.10.2010

Felicia sier: Har hørt at europe er bare ein europeisk huskatt. Ein huskatt som er i Europa? Er dette tilfelle?


Skjønner ikke at dette er for få tegn, det med for få tegn er rett og slett idiotisk
08.08.2012

Din kommentar om Europé:

Flere katteraser

Brukere som leste om Europé var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter