Egyptisk mau

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Egyptisk mau. Du kan også legge inn egne erfaringer om Egyptisk mau.

Egyptisk mau bilder

Egyptisk mauEgyptisk mauEgyptisk mauEgyptisk mau

Erfaringer med Egyptisk mau

Her er det leserne har sagt om egyptisk mau. Skriv kommentar

Rebekka sier: Egyptisk Mau er en gammel rase som stammer fra gatekattene i Egypt. Den finnes i tre farger; sølv, bronse og smoke. Felles for disse fargene er de flotte prikkene. Mauen er den eneste katten som er spottet fra naturens side. Øynene skal være støre og stikkelsbærgrønne, og kroppen er slank med lang muskler.

Mauen er kjent for sitt flotte utseende, men de som kjenner en Mau, husker den nok best for personligheten. De er utrolig intelligente og menneskekjære katter. De elsker selskap og det beste de vet er å leke med eierne sine. De passer også godt sammen med barn pga deres lekne personlighet.

Jeg har en Egyptisk Mau som kommer fra England. Og venter 2 til i løpet av høsten/vinteren. I løpet av sommeren/høsten planlegges og en parring, og dette resulterer i Norges første Egyptisk Mau kull.

Ta gjerne en titt på min hjemmeside for mer info.

www.gooseberry-mau.com
20.07.2009

Bjørn S sier: Hei .det er flott å se de er morsomme og vakre .
06.08.2010

MeFa sier: Passer denne rasen for alergikere??
Hvordan går de sammen med barn?
Har lyst å ha en fam.katt
04.05.2012

Snow Leopard sier: Her er litt fakta om Egyptisk Mau:
Mau betyr katt på egyptisk og alla egyptiske mauer har spotter (flekker) og er er fargevariantene:
SOLID Svart, blå
SMOKE Svart, blå
TABBY (SPOTTET) Bronse, blå
SØLVTABBY (SPOTTET) Sølv, blå
14.10.2012

sol sier: Hva koster en Egyptisk Mau? Egner den seg som inne katt da jeg bor i blokk er det ikke aktuelt å slippe ut, anten til terrasse..
19.02.2013

Stine sier: Du kan få ein kjempegod innekatt hos dyrebeskyttelsen =)
Det er kanskje ingen egyptisk mau, men kattene der gjør nok susen fordiom.

Husk at katter trenger klorestativ/klatrestativ og sånt da =)
23.02.2013

Kitty sier: Jeg hadde en gang en katt som hadde egyptisk mau i seg. Moren var renraset, men faren var nok en vanlig huskatt, da moren gikk løs ute.

Men min katt var bare helt herlig fra kattunge av. Den hadde ekstremt mye personlighet, den var utrolig leken, noe litt voldsom til tider, og den var kjempe intelligent! Jeg lærte den opp til å gå i bånd, men hadde nok ikke trengt det iom at den alltid gikk etter meg uansett hvor jeg skulle. Den kunne følge etter meg til butikken og sitte og vente på meg utforbi av egen fri vilje for så å følge etter meg hjem igjen. Jeg hadde den med meg på bussen, og da elsket den og sitte å kikke ut av vinduet. Men den kunne også velge setet ved midtgangen for å sitte og "snakke" med medpasasjerene. Han var en skikkelig sjarmør! Han lærte seg også å bruke selve toalettet i huset når den måtte på do, og den elsket å bade!(?) Jeg lærte den også opp til å sitte på komando. Dette er den katten jeg savner mest av alle kjæledyrene jeg har hatt. Den måtte flytte 2 ganger i løpet av en sommer, og det var nok grunnen til at den forsvant. Det og at den fra å vær eneste katten plutselig måtte dele hus med 4 andre katter. Den var på besøk et par ganger etter den forsvant, og den virket mer og mer som en villkatt for hver gang han kom innom til den var borte for godt. Det var veldig trist, og selv om den forsvant for over 10 år siden så går jeg fortsatt og håper at den vil dukke opp igjen en dag.
07.10.2015

Din kommentar om Egyptisk mau:

Flere katteraser

Brukere som leste om Egyptisk mau var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter