Birma

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Birma. Du kan også legge inn egne erfaringer om Birma.

Birma bilder

BirmaBirmaBirmaBirmaBirma

Erfaringer med Birma

Her er det leserne har sagt om birma. Skriv kommentar

Ewasana birma sier: På begynnelsen av 1900-tallet ble Birma avlet frem gjennom selektive avlinger mellom siameser og colorpointperser med hvite sokker. I blandingskull ble de med hvite sokker regnet som birma, mens de med helt brune sokker ble regnet som persere. Samtidig ble det konstruert en rekke myter og legender rundt rasen, for å skape et eksklusivt rykte slik at man kunne presse prisene. Navnet er avledet fra myten om «Den hellige katt fra Burma».
24.10.2010

Birma kjenner sier: Hmm, Birma er også veldig rolig og foretrekker også mennesklig tilværelse. Er veldig sosial men ikke så veldig glad i at andre dyr, eller katter kommer inn på sitt territorium med mindre dette dyret er dens venn, eller make eller noen som allerede bor i huset. Er en sta og robust katt som liker å være inne. Ikke så mye villdyr i den nei ^^.
09.12.2010

Marthine sier: Tja! ;-) Min var i hvertfall ikke så rolig da han var mindre. Klorte og bet så d holt det første året, men var veldig søt da han sov da ;-)
Tapetet på et par vegger, og spisestuestoler bærer sterkt preg av klørne hans, tiltross for at han har 2 klore/klatrestativer. Han var i glad i hunden vår, før hun gikk bort. Og veldig godvenner m den eldste hannkatten vår, sikkert mye på grunn av at den har vært grei med han fra han kom til oss.
Og han prøver å komme ut så fort han får en tjangs. Bare siste vinteren han ikke har prøvd på det, for mye snø og kaldt antagelig ;-) Han kan sove hele dagen foran kaminen eller varmovnen, for så å lage virkelig show med den eldste katten vår, da går d ganske vilt for seg :-) Han har heldigvis lært seg å ha respekt for biler nå, i en alder av snart 6 år, så d er på tide! :-)
Har vært noen episoder tidligere med "ærtabærta får ikke tak i meg" ut porten :-( Eneste gang jeg har sett ham rasende ute, var når naboens BC kom på besøk i hagen vår og hadde tenkt seg å ha litt gøy med kattene! Hunden vår tente først, og etter henne kom d to rasende katter, og de 3 samlet fikk fart på den stakkars nabohunden ;-)
Men han er jo så vakker, med de nydelige blå øynene sine, så han blir tilgitt d meste av rampestreker :-)
02.02.2011

Birma eier sier: Birmaer er som regel ikke spesielt glad i andre katter eller dyr, i hvert fall ikke om de ikke er vant til det. Men kan klare å leve med andre dyr om du gir dem litt tid :-) Krever en del oppmerksomhet av eieren. Er en typisk innekatt, men mange trenger å være en del ute også, men er aldri spesielt langt unna hjemmet. Misliker sterkt ukjente katter innenfor dens terrotorium. Kan røyte ekstremt mye. Er en ganske rolig katt, men kan klore veldig mye på møbler..
04.06.2011

Senjaværing sier: Vi hadde vår hellig birma i 17 år. En meget kjær og spesiell katt, som vi fikk da hun var baby. Samtidig fikk vi en like gammel "vanlig" katt (ikke rasekatt). Disse to levde sine 17 år gamle liv side om side hele tiden. Og var gode venner, aldri noen kamper dem imellom. Begge fikk gå ut og inn som de ønsket (via katteluke). Birmaen var nok en tanke mer prippen mtp vær og temperatur utendørs. Men hadde ofte lyst på en luftetur. I sine yngre dager kunne hun finne på å "besøke" naboene. Dette avtok med alderen, og hun holdt seg stort sett på vår egen tomt. Hun var veldig sosial, og elsket å ligge i noens fang, eller gjerne bli båret rundt i huset. Mye prating var det også i henne. Hun var meget spesiell i matveien. Yoghurt var en av hennes livretter, pluss goudaost. Hver dag når vi kom fra jobb ble vi møtt av begge kattene som ventet på oss i oppkjørselen. Det virket som om birmaen lærte seg å kjente igjen vår bil, og gikk gjerne i møte med bilen når hun oppdaget den. En dypt savnet katt. Dersom jeg skulle fått ny katt ville jeg helt klart vurdert hellig birma på nytt.
18.08.2011

Jorunn sier: Har hatt min birma i snart 7 år! Hærlig katterase, men krever ganske mye oppmerksomhet. Katten har jo veldig tykk pels og røyter mye. Det er viktig å gi den mye pelsstell for å unngå klumper og floker. Riktig kattemat for katten er og viktig, vi gir han spesial kattemat som skal hjelpe med pelsen.

Katten er sossial, bør ikke være alene mye. Katten kan lett får klaustrofobi. Vi fikk beskjed av oppdretteren at vi burde egentlig kjøpe 2 , slik at katten hadde selskap.

Veldig kosete katt, god familie katt, går fint ann å ha med småbarn. Som sagt så krever denne katten veldig mye oppmerksomhet. Siden den er pratsom og utrolig kosete. Katten er i tillegg leken i voksen alder og, noe som er utrolig morsomt. Du kjeder deg aldri når du har en katt som hellig birma i huset.

Sykdommer: Denne katterasen har egentlig de standard arvlige sykdommene; Øyenbetennelse, Bendelorm (hvis du lar katten din gå ut),FIV/Katte-Aids (gjelder mest ukastrerte hannkatter)og Øremidd.

Jeg selv har bare opplevd en øyenbetennelse, men den gikk vekk etter behandling.

Jeg anbefaler Hellig birma hvis du er klar for en katt med stor personlighet og ikke minst en katt med litt ufordring!
Denne katterasen er helt ubeskrivelig nydelig å se på og elskverdig å ha i familien sinn!
30.08.2011

Marthine sier: Nå har vi fått en ny hund, en Mittel Spitz-tispe, og d gikk helt fint med kattene :-) Faktisk den som var litt tilbakeholden de 2 første dagene var min Birma, men nå er de så gode venner så :-)
Han har helt sluttet å få kladder i pelsen, selv om jeg ikke er den flinkeste til å børste ;-) Men han røyter selvsagt så d holder hver vår og høst, men d må jeg bare finne meg i......
Han har sluttet helt m å klore på stoler og tapetet, nå klorer han bare bak på ørelappstolen min, mens d store klatre/klorestativet står like bak stolen :-) Men får bare være takknemlig for han ikke har gått løs på sofaene ;-)
Vi er helt imponerte over at han lystrer når han vil gå ut på veien, så han har blitt adskillig roligere m årene :-)
01.09.2011

Petter sier: Vår Birma ble dessverre bare ca. 2 år gammel. En hjertegod venn som vi savner stort. Jeg synes det er viktig å si at Birma har en stor svaket, og det er mange er født med syster på nyrene. Allerede i lite alder utvider systene seg å vil utvikle nyresvikt.Det er vanskelig å oppdage dette på forhånd, men oppkast gjentagende ganger. De spiser, og drikker ikke. Ved kontakt med vetrinær kan beklageligvis konstatere gjennom blodprøve, og ultralyd at vennen må avlives. Hjerteaktiviteten er da også kraftig redusert, høy feber er kjennetegn.denne svakheten kan dere også Google slik at du tar en riktig beslutning ved anskaffelse av rasekatt.
29.06.2012

Mona sier: vi fikk ei lita pusi en gang av ei dame som ligner litt på hellig birma..en snodig katt i grunn. lurer på om denne kan være en slags rar blanding. hun er mørk i ansiktet, på ørene, beina og halen, men samtidig litt stripete innblandet.nesten som man aner litt skogskatt i henne, dessuten er hun korthåtete. folk spør ofte om hun er rasekatt. Halen er kortere enn hos "vanlige" katter, og istedet for helturkise øyner, har hun en turkis ring rundt pupillene. Hun er utrolig pratsom og masete, og man kan nesten ane at hun sjeler med øynene hvis hun følger med på noe.hun holder seg alltid nært hjemmet, og hvis klimaet er kaldt/regn, får hun ofte "hoste" eller nyser...ikke bryr hun seg spesielt om leker, og hun får ofte luft i magen. he he når jeg sitter å leser gjennom hva jeg har skrevet, må jeg nesten le, så spesielt høres dette ut. hva er det slags katt jeg har fått??
11.08.2012

Irina sier: Jeg hatt to Birmaer i snart fire år, og det har aldri vært en eneste alvorlig krangel mellom dem... De er veldig forskjellige, enda de er av samme rase, og begge utrolig vakre på hver sin måte. Den ene liker å leke, og er full av energi, den andre er rolig og sitter gjerne på fanget mitt, eller i armene. De er ikke det minste arrogante, og pleier heller ikke å klore eller bite. Birmaer er typiske innekatter, mine pleier ikke å være ute lenger enn en halvtime per dag.
Til de som skal kjøpe hellig Birma: det går fint an å kjøpe to katter. Mens dere er borte, kommer de til å leke, og underholde hverandre, så lenge de er venner. Birmaer er perfekte for familien, og ganske tålmodige med barn.
11.12.2013

birma sier: Herlig rase :-) vi fikk vår av en familie som ikke kunne ha den mer. Opplever den som morsom,leken og glad,samtidig som den er bestemt og bevisst på hvordan den vil ha det :) Fortrolig med både hunden og katten vår. Ei skikkelig omgjengelig kattefrøken!!
05.11.2014

Hellig birma sier: Vi skal kanskje skaffe oss hellig birma, men er ikke helt sikre ennå... Mor sier at hun ville hatt birma om hun skulle hatt katt.
Jeg lurer litt på de sykdommene etter dette jeg har lest igjennom... Og det med pelsstellet... Vil helst ikke ha så mye pelsstell...men virker som en nydelig katt og famaliekjær?!☺️
23.09.2015

Din kommentar om Birma:

Flere katteraser

Brukere som leste om Birma var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter