Bengalkatt

Her finner du bilder, video, erfaringer og informasjon om katterasen Bengalkatt. Du kan også legge inn egne erfaringer om Bengalkatt.

Bengalkatt bilder

BengalkattBengalkattBengalkattBengalkattBengalkattBengalkatt

Erfaringer med Bengalkatt

Her er det leserne har sagt om bengalkatt. Skriv kommentar

Erik sier: Er bengalkatten veldig bråkete eller er den rolig? Vil ikke ha en katt som mjauer høyt hele tiden.
20.08.2008

mariell sier: linda johansen var det ikke hun som hadde bengalkatt?
18.03.2009

bengal eier sier: Erik, bengalkatten har et godt lynne. Den er veldig aktiv og nyskjerrig. Bengalkatter har et bra og hyggelig lynne. Den er veldig leken og tolerant ovenfor familiemedlemmer hvis den er fjerde generasjons katt, men hvis det er første generasjons pus så har de mye av rovdyret i seg og er vanskelig å ha som innekatt.

Andre og tredje generasjons bengalkatter er også krevende, men hvis den er sosialisert og tatt godt vare på av oppdretter så kan det gå bra likevel.

Jeg har en bengalkatt som er 6. generasjon og den er en skikkelig kosegutt.
22.06.2009

Geir Rune sier: Hei
Har hørt at Bengalkatt kan være et alternativ til oss som er allergikere. Hvor kan jeg finne informasjon om dette?
03.02.2010

Maja sier: Jeg lurer også på det samme som Geir Rune. Noen som vet?
03.02.2010

Dakota sier: http://www.spartacusbengals.com/allergi.html
10.02.2010

Roger sier: Noen som kan svare på hvordan en bengalkatt av 4.generasjon eller mer vil opptre når den er ute i det fri og i møte med andre katter i nabolaget ? Er den veldig terretorial slik øvrige katter er ? Er den slossete av seg ?
Og er den stasjonær? -dvs. holder den seg i nærheten og kommer hjem hele tiden, slik andre katter gjør.
Bor i et rolig villastrøk uten særlig trafikk og kan ha en bengalkatt som kan ha det fritt på det viset--
Roger
25.02.2010

Eva sier: Noen allergikere ser ut til å tåle bengalkatten men ikke alle. Jeg driver oppdrett av bengalere og solgte akkurat en bengalkattunge til en barnefamilie hvor pappan var veldig allergisk og hadde samtidig asma. Han reagerte ikke på mine bengalere!! :)
Se dem på www.amakiki.no
Eva
08.03.2010

Rach sier: Til deg som ikke vil ha en katt som mjauer hele tiden:
Vi har to bengaler, og den første var utroolig slitsom. Han remjet og mjauet hele tiden, fordi han kjedet seg og fordi han ville ut. Og det er ingen spak mjau det er snakk om. Bengaler har ordentlig kraft i stemmen. Ikke nok med det, innekatter som ikke har nok spenning og underholdning kan begynne å angripe eierne. De hopper etter føtter, hender og henger gjerne i gardiner og klesvask. Førstemann gjorde også dette. I tillegg til at han snek seg ut ved hver anledning og vi kunne ikke åpne vinduer mer enn to cm´ers hakket. Om man skal ha bengal som innekatt anbefaler jeg på egen erfaring å ha to katter sånn at de kan underholde hverandre. Vi holdt på å bli gal så vi kjøpte en til. Beste investeringen. Nå er det litt stillere, bortsett fra når de raser rundt etter hverandre. Mye energi i en sånn pus.
11.03.2010

Laila v/ spartacusbengals sier: Bengalkatten er en aktiv rase, de er veldig lekne og holder seg gjerne lekne hele livet.
De er smarte,nysgjerrige, sosiale og liker å være med på og ''hjelpe til med'' det meste som skjer.

Når det kommer til allergi, så er det min oppdretter-side det ref. til lengre opp (spartacusbengals) og det meste står der.
De er ikke garantert allergivennlige for alle, men det ser ut til at veldig mange allergikere og astmatikere tåler denne rasen langt bedre enn andre katter. Før et evt. kjøp bør man sjekke dette grundig opp.

Når det kommer til å holde bengalkatter som innekatter, så anser jeg ikke det som noe problem.
De er like aktive inne som ute.
De er flinke til å aktivisere seg selv i tillegg.

Noen bengalkatter har en kraftig stemme, mens andre har en dempet stemme -og langt fra alle er høylydte(!).
I helt ung alder (3 mnd -1 år) behøver de mer stimuli i hverdagen og det gjelder alle typer kattunger, enn når de blir litt eldre.
Får de for lite stimuli og lek, så kan de kjede seg -som alle andre kattepuser.

Har hatt både en stk alene ungkatt og har nå endel katter sammen, ingen har rautet og ropt pga kjedsomhet.

Svar til Roger:
En 4 gen. katt (F-4) er lik hvilken som helst annen bengalkatt.
http://www.spartacusbengals.com/f-katt.html
Jeg har en selv ;)
26.03.2010

puz sier: åssen finner man ut om man har en rasekatt hvis man ikke er helt sikker?
01.05.2010

Linni S sier: puz, du kan jo ta en dna test hvis du kjenner (det du tror er) foreldrene til pusen din. det koster isåffal ca kr 5.000 hvis du sender prøvene til USA.... Hvis du har brukt mye penger på katten din og du vil bruke den til avl er det kanskje verdt det?
01.05.2010

bente sier: Treng seriøst hjelp!!! eg har 1 bengal og 1 halvt bengal :P har no hatt veldig mangen veterinær runder med bengal(tuppa).. begynte først med tissing i senga,so eg fant ut at ho var berre kresen på katte sanden.. Men no har ho hatt oppkast i over 1 år. opp til 3 ganger om dag kver dag i perioder. spesielt etter ho har spist tørrfor. hjalp ei stund å bytte fra veterinær for til butikkfor. siste månedene har det vert lite. blir so oppgjitt av at ingen veterinær tar det seriøst..får berre beskjed om å bytte for. Det er blitt tatt blodprøver,røngten,fått parafin for evt forstoppelse. lurer på om det kan vere psykisk og at ho har for liten plass å vere på.. går alltid å skriker "kjeder meg" skrik eller "oppmerksomhet". prøver so godt eg kan men ingenting hjelper.. synst so synd i henne. (mangen meiner og at ho ser veldig tynn ut) men det er jo bengal rasen. Håper nokon kan hjelpe meg :) gjer alt for tuppa mi:)
24.05.2010

Laila v/ spartacusbengals sier: PUZ: Når du kjøper rasekatt, får du med stamtavlen. Stamtavlen forteller deg kattens opphav. Katt uten stamtavle , kalles huskatt.

BENTE: Det kan være at foret til katten din er for kraftig, slik at kattens rett og slett spyr av det. Er katten kastrert ? Da skal den i så fall ha kastratfor.
Jeg har ei bengaljente i mitt oppdrett som er veldig sensitiv på bytte av for eller hvis hun får tak i annen mat enn kun det vanlige tørrforet (RC kitten) da spyr hun garantert.
Ved bytte av for, må dette skje veldig forsiktig, bare litt og litt mer av det nye foret oppi skålen med det vanlige -regn iallefall med 2-4 uker pr bytte av for.

Enkelte katter er sensitiv for hva de spiser, og alle katter er småspisere.
Det betyr at de gjerne spiser opptil 20 ganger i døgnet. Hvis de spiser litt mye den ene gangen av disse 20 gangene, så kaster de opp (det kalles overspising i forhold til det individets normale)

Dessverre kaster den ikke bare opp overskuddet, men gjerne alt fra siste måltidet og dette fører til at den igjen blir ekstra sulten og dermed hiver i seg raskt med mye ny mat, som igjen er for mye for katten -og den vil kaste opp.
Dette er en virkelig dårlig sirkel og katten vil gå ned i vekt etterhvert, noe man ikke ønsker med normaltvektige katter.

Jeg ble kvitt problemet med oppkast her, men det hender seg at hvis hun får tak i annen mat (hun er heldigvis kresen) så er det garantert at hun kaster opp.
Jeg har noen råd , iallefall.
Håper disse kan hjelpe for deg også:

-Hvis katten din er sensitiv, ikke la den ha tilgang til mye forskjellige typer matretter.
Hold deg til ETT tørrfor av høy kvalitet.
(jeg selv bruker RC kitten foret pga drektige og ammende kattemødre)

-Hvis katten din er kresen, ikke kjøp de største sekkene hvis ikke disse blir brukt opp i løpet av en mnd eller to, siden lukten av foret går ut og dermed frister katten mindre.

-Bruk to døgn på katten din, ta bort fri tilgang til foret og gi den små og veldig hyppige porsjoner (ca 15-20 ganger i døgnet, dvs mat den ca 1 gang pr time om natten bør du nok likevel ha en skål med litt mat fremme)
Slik at den ikke spiser mer enn den akkurat da behøver.

Forhåpentligvis så slutter katten din å kaste opp når du gjør dette og dermed vil den porsjonere riktig etter to døgn og du kan sette ned skålene igjen med mat, slik at katten kan spise etter hva den selv ønsker.

LYKKE TIL, og gi gjerne tilbakemelding på hvordan det går.

Bengalrasen er normalt IKKE tynn..
De skal ha spesielt kraftig benmasse og være muskuløse, men selvfølgelig normalt slank.
Hvis katten skriker eller kjeder seg eller på noe vis virker stresset, så anbefaler jeg deg å leke langt mer med den, siden lek og jakt fører til at katten produserer et hormon likt menneskenes endorfiner (for velvære), de er en rase som liker et aktivt liv.

Bengalrasen er derimot en snakkende rase, men de går ikke rundt å skriker , hvis alt er greit.
25.05.2010

Geni sier: Jeg blir Bengalkatt eier i morgen og gleder meg veldig til dette, har kjøpt inn mye utstyr i deg og merket meg at det finnes spesialfor for persere og andre katter. Trenger Bengalen noe ekstra spesialfor? har den godt eller trenger noe ekstra med vitaminer/mineraler?

Alle tips tas mot med takk

By the way, her er litt bilder av han, og far og mor.
http://www.facebook.com/album.php?aid=228950&id=732506250&l=1634c0b6a6
10.06.2010

Laila v/ spartacusbengals sier: ''Geni''
Hei ''Geni'', jeg ser du har kjøpt katt hos Elina , et meget hyggelig dame jeg har god kontakt med.
Nei, bengalkattene behøver ikke noen former for spesialfôr.
Men jeg anbefaler deg å holde deg til det foret kattungen er vant til, jeg mener Elina bruker Hills og Royal Canin tørrforet som basisfôr til sine katter -dette er kattemat med god kvalitet.
(RC kitten 34-36)
Bytting av fôr fører som regel til diare og jeg regner med at du ikke ønsker dette :)

Jeg gir mine katter (som snacks innimellom) noe rå kylling som har vært dypfryst (ment som menneskemat, USALTET og UKRYDRET.

Med tanke på tennene, gir jeg lite våtfor.
Næringsinnholdet er også lavere enn hos de nevnte tørrfor merkene.
Lykke til med ny pus snart, Sub Zero er en flott gutt.
18.06.2010

Laila v/ spartacusbengals sier: Og det bildet du har lagt inn som du har kommentert er en kattemor som ser etter ungene sine...
Det er altså et bilde av en helt annen hannkatt, som heter Leo /Singel -ingen kattemor..
Jeg går ut fra at du har fått tillatelse på forhånd for å legge ut bilder fra hennes oppdrettterside?
http://www.bengalcat.no/kattunger/kull_9/kull_9_0.php
18.06.2010

Erika S.H sier: Har utrlolig lyst på en slik katt, til kos og "huskatt". Men er bare 18 år og går jo på skole hver dag, og foreldrene mine jobber så på dagtid vil den bli en del alene. Er det da dumt å skaffe seg en slik pus?
09.08.2010

Hanne sier: Nabokatten er en bengalsk hunnkatt.Den flyr ute døgnet rundt og terroriserer. Min langhårete skogskatt ( fredelig lynne)har blitt angrepet flere ganger på vår egen terrasse av begalske katten.Skarpe tenner/klør som flerrer opp.Har blitt bitt selv av nabokatten. Men er det riktig at en slik katt skal fly vilt, passer ikke inn bland vanlige katter. Vil bare sloss.
16.08.2010

Stolt bengalkatt eier (F2) sier: Bengalkatt har godt humør og er hyggelig, leken, og tolerant ovenfor mennesker. Det er stor forskjell på tidliggenerasjonene og senere generasejoner - derfor også store variasjoner i beskrivelsen av bengalkatt!!

Tidliggenerasjonene kan arve skyheten fra leopardkatten dersom den ikke håndtreres mye av oppdretter som liten. Bengalkatten er uansett en svært selvstendig og meget dyktig jeger. Det er om den får lov til å utvikle disse egenskapene såklart.

Generelt anbefales det å holde å to katter slik at de har selskap i hverandre, men katten er flink til å aktivere seg selv så i de fleste tilfeller går det bra med en. F1 katten egner seg stort sett ikke som kosekatt men F2 og F3 går helt fint.
24.10.2010

Kalle anka sier: Vi ønsker å kjøpe en begalkatt, han. Har et tilbud på 7000,- for en 7 mnd. hankatt som er kastrert. Er det passende pris.
26.10.2010

Anonym sier: Bengalkatt med stamtavle og god helse? Seriøse oppdrettere med godt rykte, osv, mulig 7000 er en akseptabel pris (men pruting hører med).
26.10.2010

lena marie sier: har en kjempefin bengaler som heter frosty.han er kresen på foret og liker kun noen få typer tørrfor og det er friskies og whiskas.ellers får han kokt fisk og det elsker han.noen slintrer med rått kjøtt innimellom er også hans favoritt.han går inn og ut som han selv vil og koser seg med og jakte på fugler og besøke naboene som elsker han.han er veldig sosial og må lekes med på vinteren ellers har han en tendens til og kjede seg og mjauer og hopper etter føtter og hender for og bite og leke.ellers er han en intelligent og klok katt.
06.12.2010

Eier av katt sier: Bangal er veldig aktive, som andre har sakt hvis di har rovdyr inni seg. Trenger å være ute, mjauer litt, men ikke dagen lang. De ER allergi vennelige, og hvis du søker på: www.bengal.no, så finner du nok en god del informasjon. Litt m bengal av egne erfaringer: Bengal stammer fra den Asiatiske leopard katten (ALC) Prionalurs Bengalensis. Bengalensis erBengal regionen av india, hvor også Bangal navnet er opphavet. Resten finner dere på www.Bengal.no ;)
09.12.2010

Linda sier: Hei, vi er en familie på 4 som akkurat jhar pssa opp hset, vi er litt usikre på om vi skal ha en bengalkatt fordi den kan ødlege møbler osv..
Så hva synes dere?
24.01.2011

puzdot sier: Hei. Jeg fikk en 2 år gammel bengal jente for 4 år siden. Min erfaring med denne rasen er at den skiller seg veldig fra andre katter jeg har vært borti. Min Dina har en utrolig stor personlighet. Hun er veldig nysgjerrig, men må ha god tid før "nye" mennesker får lov til å klappe henne. Tror kanskje det er divanykker! Leste en gang at bengalkatter sover mer enn andre katter. Dette stemmer veldig godt med vår. Hun liker å herje og leke, men er nok den største sofagrisen i huset. Hun er også ekstremt kresen. Har forsøkt omtrent alt av boksemat, men er bare ett par sorter hun liker. Har forsøkt alt mulig av kjøtt, kylling, biff, indrefilet, ytrefilet, reker, krabbe, leverpostei osv. Det er bare så vidt hun lukter på det. Men OSTEPOP liker hun. Dvs. hun slikker litt på den! hehe...

LINDA: Møblene våre har til nå fått være i fred. Hun forsøker seg selvfølgelig av og til å strekke litt på klørne i sofaen, men dette løste vi enkelt med teppe. Jeg tror ikke rasering av møbler er et stort problem dersom man er konsekvent og viser katten klorebrettet når den forsøker å klore på møbler. Tilrettelegging er viktig i mine øyne.

For de som ønsker en livlig katt med mye personlighet anbefaler jeg gjerne bengal, men man må være forberedt på at dette er en ekstremt sosial katt som ønsker å være der det skjer! :)
08.02.2011

Lena marie sier: æ har en nydelig bengalsk snøleopard.han er endatil min turkompis og vi går turer sammen.han kommer når æ plystrer.det er aldri noe problem at andre passer han heller han finner sæ fort til rette i andre omgivelser og stikker aldri av.han er utekatt og han elsker og være ute og jakte fugler og klarte på tak.
26.02.2011

Jacob sier: Hei vi ble just eiere av en bengal katt, og jeg lurer på hvor mange som finnes i norge? greit å vite:D
16.03.2011

annkle sier: Jeg har i alle år hatt katt,men hadde bestemt meg for at når min gamle gode pusejente døde i jan.2010,hun ble godt og vel 20 år,skulle vi ikke ha flere katter. Men det var før den herlige bengal gutten kom inn i vårt liv. kort fortalt er det en omplasserings katt,men trivdes ikke i sitt nye hjem og var på utkikk etter et nytt hjem på egenhånd.Vi stod i mot lenge,men etter sommerferien 2010 måtte vi bare gi oss. Siden den gang har han bodd hos oss,og i den første tiden var jeg veldig i tvil om dette var en god ide. Han var veldig sær både på mat,kattesand og mennesker. Men jeg ,matmor,er over middels katteinterresert og tålmodig.Nå ville ingen i vår familie være uten vår fantastiske "Gullgutt",men han er langt mer krevende enn en vanlig huskatt. Elsker å leke sisten med matmor!
17.03.2011

monica sier: Hei

Hei Erik og Roger

Vi har en nydelig bengal katt. Han har en utrolig sterk stemme, eller han har mange stemmer etter hva han vil. Vi har kastrert han og han får lov til å være ute om dagen og har egen katteluke så han kommer inn og ut så mye han vil. Han er nabolagets yndling. utrolig vakker. han holder seg i nærheten og kommer alltid hjem etter kort tid ute. han trenger å røre seg. leker med andre katter og er ikke noen villkatt som sloss. bengalen liker ikke veldig å bli holdt. men kommer av og til på fanget av seg selv. elsker å leke nesten som en hund. god psyke. robust.
25.03.2011

Laila v/ spartacusbengals sier: Kalle Anka :
Jeg synes tilbudet du fikk på 7000 kr for en ung kastrat, er grei.
Husk bare å få med deg (og dette ville jeg krevd til den prisen..):
-helseattest av nyere dato
-Stamtavle , katter uten stamtavle regnes som huskatter (!) det er heller ikke noe som heter halv-perser, halv-bengal o.l disse er huskatter.
Stamtavle er eneste bevis på at katten er rasekatt.
-Standard Kjøpskontrakt
-helst microchippet i ditt navn
-Ferdig vaksinert (+ vaksinekort)
+++


Til stolt bengalkatteier: generasjon f-1 -f-3 regnes ikke som bengalkatter , men hybrider (T.I.C.As reglement) F-4 regnes som første generasjon bengalkatt og her er det omtrent ingen forskjell å spore i væremåte, temperament o.l, i forhold til andre bengalkatter.
Siden bengalkatter er så indivisuelt forskjellige og samtidig har sterke personligheter, derfor regner jeg med at beaskrivelsen av rasen også spriker noe. Det finnes ingen A4 standard beskrivelse.

Alle katter blir usosiale uten vanlig håndtering fra de er små..

Linda: Bengalkatter eller andre katter ødelegger ikke møblement dersom de får bedre alternativer å klore på.

Jacob: Det er umulig å si, i dag finnes det ganske mange bengalkatter og oppdrettere av rasen.

Til Eier av katt: Nei, man kan ikke garantere at bengalkatten er allergi-vennlig. Har vært borti ganske mange som ikke tåler denne rasen og som hadde kjøpt seg bengalkatt før de var sikre eller fordi de hadde hørt at den var det... Utrolig leit for både ny eier og spesielt unger i hjem.
Noen tåler den derimot , noe vi selv har erfart.
Allergikere MÅ teste før de kjøper.

Alle katter bør få kvalitetsfôr, ikke menneskemat eller butikk-mat. Det er ikke tilpasset katten, som er kjøtt-eter og skader katter mer enn den gangner, spesielt nevner jeg tenner og tannkjøtt og urinveis problemer.
21.04.2011

Tina sier: Er det noen som har erfaring med bengalkatter mor og sønn som aksepterer hverandre? vi har en mor som fikk unger og vi fikk solgt alle, men da det ble noen problemer fikk vi igjen den ene sønnen, den største, snilleste og peneste av de alle, han er helt nydelig! Det har vært vanskelig å finne et nytt hjem til han og nå har vi egentlig lyst til å beholde han selv, nå som han har vært hos oss så lenge.. problemet ligger nå på forholdet mellom mor og sønn. Vi må holde de avskilt, han står og hyler og hun ( som er sterilisert) freser. alikevel når de er ute er det som om hun er nysgjerrig og lister seg innpå når han ikke ser..til han blir oppmerksom, ivrig og bykser mot henne så hun stikker. De gangene de har "møttes/sloss" er det litt vanskelig og vite om han bare vil leke og om det er hun som er aggresiv, eller om det hele er alvorlig. Hun kan være litt "bithcy" til vanlig, mot oss også og komme med en sint labb, mens han aldri har satt ut en klo mot noen.Visst vi kastrerer han, kan det bli bedre da? han er en såppass flott katt at visst det ikke hjelper vil vi ikke "ødelegge" han med tanke på mulig nye eiere sitt ønske om kanskje avl o.l..

Håper på snarlige svar og råd, vi lider over kattene og omstendighetene og vet ikke helt hva vi skal gjøre...
26.04.2011

Ønsker-seg sier: Tina:

Dersom du er ute etter ny eier til din Bengal-hannkatt, så kanskje jeg er den rette? :)

Jeg og min samboer er på jakt etter vår første Bengal. Vi har hatt katter før, og er godt vandt til det, men har for øyeblikket ingen dyr.
Vi er på jakt etter et nytt familiemedlem.
Har lest masse om bengalene, vært på besøk hos oppdrettere og kommet i snakk med Bengal-eiere, så kan vel si at vi både kan og har lært oss en hel del :)

Kanskje det kunne være løsningen?
29.04.2011

Trude sier: Hei!
Vi er en familie som vurderer å kjøpe oss en Bengalkatt. "Problemet" er at vi har en sterilisert hunnkatt på 9 år, hun er en fleskete pysepus og trenger kanskje en tøff bror som kan "ta" de slemme nabopusene!!! Går det bra å få ett nytt familiemedlem når vi har henne eller kan det gå helt galt? Hvilket kjønn skal vi isåfall velge? Kan de dele toalett, mat- og vannskåler? Hvor lang tid trenger en kattunge inne før den kan være litt ute? Tenker at høstferien kan være en fin tid å få en kattunge- da er det skoleferie og alle er hjemme! Håper noen kan gi meg noen lure svar!
Trude.
30.04.2011

Trude sier: Glemte å spørre om Bengalen er kosete? Har ei jente på 8 som gjerne vil ha en kosete fangpus.. Gamle fleskepus koser bare med meg på sine egne premisser!
T.
30.04.2011

Blondie sier: Hei
Jeg er den stolte eier av en bengalkatt dame på 1 år og 4 måneder. Vurderer å skaffe henne en venn. Har fått tilbud om en bengalkatt hann på 1 og et halvt år, kastrert, med stamtavle, chip ID merket, alle vaksiner og helsekontroller. Pris 8000. Veldig pene tegninger (har kun sett bilde). Jeg synes prisen var stiv, men vet ikke hva man kan forvente å betale for en "brukt" bengalkatt. Noen tips for å introdusere disse to voksne kattene? Det hører til historien at min lille dame ikke engang liker at andre katter passerer garasjen min utenfor (selv er hun innekatt)
29.05.2011

Planlegge katt sier: Hei Blondie,
jeg vet ikke mye om priser til vanlig, men jeg og samboeren min har nettopp vært i kontakt med en oppdretter for å kjøpe oss en bengal kattunge, og vi skal betale 8000 for kattungen, så jeg vil jo tro at 8000 for en katt på 1 1/2 år er litt mye? evt at jeg har fått et godt tilbud. Såvidt jeg har forstått vil også vår katt ha stamtavle osv.

Vi vet forsåvidt ikke mye om dette med katt, men har lest en del, og nå som vi har bestemt oss for rase, vil vi lese enda mer om hvordan vi skal forholde oss til kattekjøpet :)
Men det vi lurer på er om vi bør ha to katter?

Vi har lest flere steder at de kan ha behov for selskap i en annen katt.
Vi jobber fulltid begge to, og siden min samboer er fra et annet land, reiser vi en del for å besøke familie. Vi tenker derfor at det kan være en ide å ha to katter så de kan holde hverandre med selskap når vi ikke er her, og de blir passet av noen som ikke nødvendigvis bor i huset vårt.
Er det noen der ute som har erfaringer i forhold til dette?
05.06.2011

James sier: Hei Mariell, Ja det var Linda som hadde en bengal, jeg overtok en av hennes katter, hann heter Mischco.
06.06.2011

Morten sier: Hei. Vi har fått oss en hannkatt. Han er nå 16 uker, og har vært hos oss i 4 uker nå. Vi blir mer og mer sikre på at det er minimum 50% Bengalkatt i han. Moren er en vanlig svart og hvit huskatt, men vet ingen ting om faren. Ligner veldig på en Bengalkatt, med riktige farger svart snute og svarte lepper. Har også noen svarte puter under potene + noen rosa også :-)
Er det noen som kan hjelpe oss, og kan se det ut i fra bildene i linken under?
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150218606508363.333219.572378362
13.06.2011

puseelsker sier: Hei "planlegge katt". Jeg fikk meg først en katt som nå er 13mnd gammel. Da han er en skikkelig menneskepus som elsker kos og oppmerksomhet (og han er mest ute om natten) bestemte jeg meg for å få en katt til. Det har jeg ikke angret på et sekund! De storkoser seg sammen! De leker sammen, sover sammen og spiser sammen. Jeg har prøvd det du nevner nå i sommer, at de har vært hjemme alene når jeg har vært borte og noen har kommet innom og passet dem. Mine puser har fått besøk morgen og kveld og det har fungert veldig bra her. For meg er det viktig at de får kos selv om jeg ikke er hjemme, så jeg sørger for at det er katteglade mennesker som kommer og at de kan sette av tid til mer enn bare å fylle vann og mat. To katter er absolutt å anbefale :-)
14.07.2011

Laila v/ spartacusbengals sier: til Blondie:
Jeg ser at det er en tid siden du skrev her med spm om pris. Jeg synes 8000 kr er mye for en vanlig bengalkatt på 1 år og 4 mnd.
Prisen er den samme som er gj. snittlig for bengalkattunger. Pris følger gjerne markedet , men også kvalitet eller dersom katten er veldig spesiell på andre måter (tidlig generasjon eller høyt premiert o.l)
Dersom katten din viser aggresjon bare en katt passerer hjemmet deres, så ville det være normalt å tro at det vil være svært vanskelig å introdusere henne for andre katter eller la henne bo med andre katter.

''Planlegge katt'':
Når man kjøper rasekatt må man passe på at man alltid får med seg stamtavlen eller at det står i din kontrakt at du får denne eller blue slip (TICA) når katten er kastrert. Ingen katter uten stamtavle, regnes for annet enn huskatt -uansett avstamning.
Og det finnes ikke noe som heter halv-bengal, kun huskatt. De som selger huskatt og kaller de for halvbengaler, selger i grunnen bare kostbare huskatter. Som regel er det da brukt katter som er kjøpt til selskap , men hvor eier har brutt kontrakten og benytter katten til produksjon. De katter som er solgt uten avlsrettigheter KAN ha ulike helseproblemer (også arvelige og alvorlige) eller store rasestandard feil som gjør at oppdretteren har valgt å selge den til selskap.
Deres avkom igjen vil også arve ulike problemer, så jeg anbefaler ingen å kjøpe ''rasekatt uten stamtavle'' eller såkalt ''halv-rasekatt'' fra privatpersoner.
Det er selvfølgelig ikke utelukkende slik at oppdrettere kun selger selskapskatter/katter uten avlsrettigheter fordi kattene er syke eller er noe galt med, ofte selges de til selskap fordi oppdretteren ikke ønsker å ''dele'' sine linjer med andre oppdrettere, for å holde de litt eksklusive. Saken er den at da har kjøperen brutt kontrakten med oppdretteren og slike bør ikke støttes ved å kjøpe dyre huskatter fra.

Morten: Det eneste som med sikkerhet kan konstatere om en katt stammer fra en rasekatt, er stamtavle..uten dette spiller det i grunnen ingen rolle om katten ''ser'' ut som en rasekatt.
Sort nese er absolutt ikke standard for bengalkatter, det skal være mursteinsrød nese.
Bengalkattene skal ikke ha flerfargede poter eller poter av ulik farge. Sort er vanlig standard på tredeputene.
Gratulerer med huskatten.
24.07.2011

Laila v/ spartacusbengals sier: Til Trude:
Som oppdretter ville jeg ikke solgt deg bengalkatt av de grunner du selv oppgir. Man kjøper ikke katt for at den skal angripe andre katter..
De fleste oppdrettere har også klausul mot at katter fra dem ikke skal være løse utekatter jf forbundets oppfordring.
Når det kommer til hvilke kjønn man bør velge, så skiller dette lite siden alle selskapskatter skal kastreres.
Jeg opplever det som at hannkatter derimot er mer sosiale og kosete. Mye er avhengig av hvilken genetisk arv de har , men også hva oppdretteren har lagt ned i sosialiseringen(!)
Seriøse oppdrettere spør alltid ut interessenter før de foreslår en kattunge som kan passe i deres hjem, nettopp fordi de er så individuelt forskjellige og derfor har ulike behov og temperament.
Bengalkatter er ikke kjent for å være en kosekatt, men jeg har mange av de som er svært kosete, hovedsaklig kattunger fra eget oppdrett som vi har brukt veldig mye tid på.
Alt går likevel på kattenes egne premisser, sier seg selv.
Som regel er kattene mer kosete dersom deres store behov for stimuli, lek og aktivitet er fyllt.
Bengalkatten er en rase for de som har mye tid og liker å være aktive sammen med katten, hele dens liv. Katt for viderekommende.

Jeg anbefaler å ta inn to unge katter på samme tidspunkt framfor å hente inn en ukjent katt når bengalkatten er voksen, mange kan være vanskelige da.
24.07.2011

Laila v/ spartacusbengals sier: Til Trude:
Som oppdretter ville jeg ikke solgt deg bengalkatt av de grunner du selv oppgir. Man kjøper ikke katt for at den skal angripe andre katter..
De fleste oppdrettere har også klausul mot at katter fra dem ikke skal være løse utekatter jf forbundets oppfordring.
Når det kommer til hvilke kjønn man bør velge, så skiller dette lite siden alle selskapskatter skal kastreres.
Jeg opplever det som at hannkatter derimot er mer sosiale og kosete. Mye er avhengig av hvilken genetisk arv de har , men også hva oppdretteren har lagt ned i sosialiseringen(!)
Seriøse oppdrettere spør alltid ut interessenter før de foreslår en kattunge som kan passe i deres hjem, nettopp fordi de er så individuelt forskjellige og derfor har ulike behov og temperament.
Bengalkatter er ikke kjent for å være en kosekatt, men jeg har mange av de som er svært kosete, hovedsaklig kattunger fra eget oppdrett som vi har brukt veldig mye tid på.
Alt går likevel på kattenes egne premisser, sier seg selv.
Som regel er kattene mer kosete dersom deres store behov for stimuli, lek og aktivitet er fyllt.
Bengalkatten er en rase for de som har mye tid og liker å være aktive sammen med katten, hele dens liv. Katt for viderekommende.

Jeg anbefaler å ta inn to unge katter på samme tidspunkt framfor å hente inn en ukjent katt når bengalkatten er voksen, mange kan være vanskelige da.
24.07.2011

Husmora sier: Jeg har et lite spm ang plass til bengalen...
Har reservert en helt nydelig bengalgutt, men har ei venninne som mener leiligheten min (ca 70 kvm) er for liten til en såpass aktiv rase.
Synspunkter på dette?
10.08.2011

Bengaleier sier: Hei Husmora:
Vi har en bengaljente som er nu 5 måneder gammel. Hun er veldig aktiv. Selv har vi et ganske stort hus. Men oppdrettern til katta har bare en leilighet på ca. 100kvm og hun har 8-10 katter. Jeg synes ikke det er noe fint å ha så mange katter i en så liten leilighet... Men tror ikke 70kvm er noe problem for en katt. Tips: Kjøp klatrestative til katta. Bengal liker høyden. Lykke til med katta.
23.08.2011

ønsker-katt sier: Hei!

Lurer litt på det de sier ang allergi. Jeg kjenner at jeg reagerer på huskatter, men ønsker å prøve om jeg reagerer på bengalen. Noen sier at man må teste seg før man skaffer seg katt. Jeg vet jo at jeg kommer til å teste positivt, siden jeg kjenner at jeg klør av huskatter. Hva er vitsen da? Da må man vel bare prøve om man reagerer på den bengalkatten man ønsker seg? Det finnes jo ikke en test kun for bengalkatter????
26.08.2011

Optimistisk jente sier: Hei!
Drit i å si stygge ting om Bengaler!
Jeg har ei, og hu er veldig snill og vennlig.
Tenk dere om før dere sier sånt.
Og jeg er 13 år, så det er ikke hyggelig å lese stygge kommentarer om Bengaler.
25.10.2011

liselise sier: Hei! Jeg skaffet meg nylig en bengaljente som nå er 14 uker gammel. Jeg tenker på å skaffe en katt til sånn at hun kan ha selskap når vi er på jobb om dagene og sånn. Men jeg har veldig lyst på en Sibirkatt, men lurer på om bengalen går godt overens med andre katteraser, eller bør det være katt av samme rase?
Er det noen som har erfaringer med bengal og sibirkatt sammen, evt. bengal og andre raser?
28.11.2011

Sør sier: Hei. Jeg lurer på om jeg skal anskaffe meg en Bengal katt, er det noen som har kjennskap til Amakiki som oppdretter av Bengaler? Erfaringer?
09.12.2011

A sier: Jeg elsker Bengalen min, og anbefaler varmt denne katterasen. De er hengivne, kjærlige, nydelige kattepuser, men de eier ikke selvstendighet, så jeg må nok skaffe meg en til :-) Pusen min er en hannkatt, men alikevel markerer han ikke inne, han er lettlært også. Gjør aldri ting han ikke får lov til, altså kan trenes av å hoppe opp på kommoder etc. Flink med barn, elsker han
11.12.2011

tetra sier: noen som har tips på hvordan få en voksen katt til å føle seg vel i sitt nye hjem? finnes det noen triks?
31.01.2012

Kris sier: Jeg er også en stolt eier av en liten 10 år gammel bengaljente, vel og merke er hun bare halvt bengal, men hun har så mye bengal i seg så synes ikke det blir feil å si hun er "bengal". Hun er super sosial, og snakker og kvitrer hele tiden, fotfølger meg hvor enn jeg går, hvis hun ikke sover da..., og skal helst være midt oppi der det skjer. Hun er også veldig kosete, og tillitsfull, med en stor personlighet, noe som mange som er på besøk påpeker, og det er jo alltid hyggelig å få skryt av pusen sin. Kjente godt igjen det du PUZDOT skrev om pusen din..., veldig kresen, og det morsomme er at min pus også er veldig glad i å slikke på ostepops, hun får selvfølgelig ikke mye, men dette er hun faktisk veldig flink til å regulere selv. Ville bare si litt om hvor glad jeg er for å ha en så fin katt, og ønsker en gang senere i tiden skaffe en renraset bengal :)
07.02.2012

Anita VA. sier: Jeg har vokst opp med katter som barn men ble allergisk i voksen alder. Har hatt kaniner men etter at den døde hadde jeg lyst på katt igjen. Sjekket rasekatter.no og allergivennlige katter og om det fantes måter å teste seg før kjøp. Mest reddferdig for katt og eier. Testet meg først for Sibirkatten siden den er mest allergivennlig. Det gikk ikke. Fant deretter laskalinas.no som jeg ringt for å teste meg. Det gikk over all forventning. Satt en dag å sjekket finn.no og fant hos kongsteien en kattunge som var solgt men kommet tilbake. Jeg falt pladask og ringte umiddelbart. Det har jeg ikke angret på et øyeblikk. Har ei snuppe på 11mnd her som er fantaskisk! Hun er ei skikkelig kose jente. Hun er ikke alene mye og har et digert golv til tak klatrestav som hun elsker. Ligger på toppen og kikker på tv sammen med oss. Hun har en stor pappa og veier nå 4,7kg. Hun er normal i farsongen og ikke tykk. Hun er 35cm lang fra nakken til rumpa så det er en stor katt. Men tror at denne type katt passer best for familier med større barn. Selv er mine barn 12 og 18år så hun får være ifred når hun ønsker. Jeg er hekta på Bengal og til våren får hun utebur. Nå går hun i bånd og lang hundelenke og elsker det. Min bengal er av den pratsomme type med mange forskjellige tonefall og hun prater virkelig derson hun ønsker. ellers kikke hun dumt på deg og legger seg på ryggen og forlanger magekløing! Personlighet, ja det er det ikke tvil om!
02.03.2012

To jenter som gjerne vil ha en bengalkat sier: hei, vi er to jenter som har veldig lyst på bengalkatt, men mamman vår er allergisk og hun elsker katter men tror hun er allergisk mot alle katteraser uten å ha sjekket. Men vi er overbevist om at bengalkatter kansje er tingen.Fordi de kansje gir mindre allergi, men hun har ikke prøvd å se om hun er allergisk mot akkuratt bengalkatten. Og hun vil ikke ha nakenkatt som (kan) forminske allergien. hva skal vi gjøre??
03.04.2012

Fortvilet sier: Vi har en 7 år gammel kastrert hann bengaler som vi overtok for et drøyt halvt år siden. Han var tidligere innekatt, men han er nå endel ute på egenhånd. Problemet er at han sloss med nabokattene og den ene nabokatten tør nå ikke gå ut. Hva kan gjøres med dette problemet?
14.04.2012

Potensiell Begaleier sier: Har hørt fra flere hold at man anbefaler å anskaffe seg 2 stk Bengalkatter samtidig da de har mye selskap i hverandre... Stemmer dette ?
19.04.2012

Amanda sier: Hei har så lyst på katt, helst bengal eller sibir. problemet er at jeg er allergisk mot katt. men jeg har hørt at disse kattetypene er allergivennlige og at det går ann å teste om man reagerer på de. er det en vanlig test man tar på sykehuset eller er det at du låner en katte i noen dager å sjekker om du reagerer på den?
20.06.2012

therese sier: hei noen som vet om sorte poter er spesielt for denne rasen?? har tatt til meg forlatte kattunger som virker som de er blanding med bengal, de har akkurat samme tegninger men sorte underpoter..:)
30.07.2012

Benedicte sier: Vi har en halvt bengalhann som er 1,5år gammel. Han er mye ute og elsker kos, men kjeder seg tydeligvis likevel, for han angriper både nabokattene og hunnkatten vår - og da mener jeg ikke på lek, men skikkelig aggressivt!

Vi har kjøpt middel for å roe ned katter (den man setter i stikkontakten) og prøver å gi ham masse oppmerksomhet, men ingen varige endringer i atferden.

Noen tips?
13.09.2012

exizter sier: Er det lxom farlig å bli klort av en katt da du er allergisk?
jeg blir hoven og rød der den har klort lxom
08.10.2012

Kristine sier: Er det slik at opdrettere ikke selger kattunger som skal være utekatter? Hvorfor det? Kan en bengal gå bra sammen med to chihuahuaer?
28.01.2013

Tone sier: Jeg har to fabelaktig flotte katter som er halvt Bengal. De er "snø-Bengal" begge to. Det er stor forskjell på hvordan han og hunn katten er. Hunnkatten er veldig mye mer asosial. Han er en stor kosegris. De har sine særegenheter, og de går helt av skaftet når det gjelder mat. Da slår villdyrinstinktet inn for fullt!

Det er flotte katter, med stor underholdningsverdi :-) Mine får gå fritt ute etter behag da vi har luker. Vi bor på landet og har skog og sjø tett på. Hunkatten er ofte i fjæra og henter opp tang. Aner ikke hvorfor, men hun synes nok hun trenger det.
28.03.2013

Avatar sier: Heisann! Kjøpte nettopp en hann Bengal for 5000kr. Fikk sett papirene på foreldrene, men min Bengal fulgte det ikke noen papirer med, da de ikke "drev" med den slags. Er dette dumt av oss å tolerer??
20.08.2013

Mona sier: Naboen her har også Bengalkatt. Den er svært aggressiv!! Angriper katten min så fort den er ute. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den prøve å drepe katta mi.
To ganger har jeg måttet ta med katten min til veterinær pga stygge bittskader. Skulle ikke vært lov til å ha katter som er så agressive ute.
Skjønner at ikke alle er sånn, men ber om at de som skaffer seg Bengalkatt forstår at dette ikke er en vanlig huskatt.
27.08.2013

Batman sier: Jeg fikk min bengalkatt tilsendt med fly i går kveld. Den virker veldig redd og gjemmer seg under alt. Mest redd er jeg for at den ikke skal spise/drikke. Den virker litt trøtt men tror det er mest fordi den ikke er kjent i huset og vil gjemme seg.

Jeg lurer på om jeg skal hente den frem og "tvangskose" med den eller om det er best for ham at han kommer selv?
Har prøvd å la ham være på badet alene mens det rant i springen men det så ikke ut til at han drakk noe særlig...
12.09.2013

henriette sier: Vi er en familie som adopterte en pusejente i oktober.
vi er ganske sikre på at hun er en bengalkatt!
hun liker ikke bli løftet på armen, drikker kun fra springen, veldig leken og prater ekstremt!
vi sliter litt med akkuratt denne "pratingen!"
hun går omtrendt hele tiden og prater og hun har høye toner!
vekker oss om nettene og liker ikke være ute i regn/snøvær.

hva kan vi gjøre med dette?
Trenger hun en venn på fire?
10.04.2014

Anonym sier: Hei
Jeg er oppdretter av bengalkatten også tidlig generasjonen. Hvordan de er avhenger mye av dyrene man avler på. Jeg hører om hypre dyr som mjauer mye. Mine er kjent for å være rolige og vennlige. Men de liker å følge med på det som skjer..

Hilde Ormøyas
03.08.2014

Stig sier: Har selv en hann bengal på 5 år, han prater når han vil noe ( særlig mat, men også når han vil ut ellers så er han rolig.
Hvis man velger å holde en slik katt som innekatt så må man regne med at den vil gi beskjed om at den ikke er fornøyd. Og vår gir seg ikke
13.09.2014

Eacecilie sier: Hei
Jeg skal overta to bengal katter neste uke. Det er to søstre på 6 år og de har alltid vært inne. Er det mulig å slippe dem ut Etterhvert? Jeg har en stor hage og det kunne jo vært fint for dem å få komme ut litt. Noen som har noe erfaring med dett?
09.02.2015

annkle sier: Vi har bodd sammen med en vidunderlig bengalgutt i 4,5 år. Han" omplasserte" seg selv da han ikke trivdes i omplasseringshjemmet. Men dessverre døde han fredag morgen,så sorgen er stor. Han døde av blodpropp,det gikk fort,vet.kunne ikke ha gjort noe fra eller til. Har lest at enkelte katter er født med fortykket hovedpulsåre. Har lest om to tilsvarende dødsfall,de to ble 8,5 år,vår Gullgutt manglet 2 mnnd. på den alderen. Vi sørger og savner han så fryktelig,den morsomste og beste katt vi har hatt. Fred over hans minne.
15.02.2015

Anonym sier: du bør ikke slippe dem ut. Jeg har problemer nå fordi min dronning "bare" er halvt bengal, og jeg tenkte hun har glede av det. Og det har hun. Hun tar minst en skjære daglig, og gjerne duer og forsøkte ta en uheldig kanadagås en gang. Men hun er også en suveren klatrer. Hun klatrer inn hver eneste leilighet og bolig hun ønsker, og jeg har fått servert en historie om at hun gikk løs pa vakumpakket biff på en kjøkkenbenk i tredje etasje, med vindu på gløtt. Da eieren kom og ville skremme ho vekk så labbet hun til ham, hardt, men heldigvis uten klær. Hun stjeler kjøtt og graver det ned i hagen, og det tiltrekker flere. I tillegg er hun ekstremt territorial og eier ikke vett til underkastelse av andre. Hun unngår de fleste kamper grunnet ekstrem hastighet, serdeles liten i størrelse som gjør at hun kommer til der store hannkatter ikke gjør, og klatreferdighetene. Hun markerer, og patruljerer og markerer døgnet rundt, og grunnet sterk økning i katter siste månedene er det ikke lite det lukter i området her. Feliway innendørs hjelper litt, men ikke nok. I tillegg har hun skapt et huerarki med seg selv på toppen. En feig nabokatt får sove på terassen mot at hun er med på lekeslossing og løping opp og ned tredstammer. Men hun er tydelig under dronningens beskyttelse og ikke til hjelp. problemet når de kommer ut er nok to ting i alvorlig grad. Territorieneskyttelsen, som både fører til lukt og mulig slossing. Vår lurer de andre og ellers skremmer hun dem ved nærværet dersom det er under fem hannkatter. Men bøller i gjeng klarer hun lure med klatring og standhaftig markering over ALLE deres flekker. Problem nummer to er mangelen på redsel og respekt som kan føre til problemer både med andres dyr og eiendeler. Men aller største fare er barn. Min katt er veldig flink og forståelsesfull med toåringen her, men hun setter sine grenser hardt og brutalt. Og det er naivt å tro vi klarer forutse og sikre mot alle situasjoner. Og min redsel er om hun kan finne på å kose-leke-angripe et fremmed barn når hun er ute. Jeg har selv blitt angrepet av en fremmed vanlig huskatt, og jeg er sikker på at min "halve" bengal, tross mindre enn vanlig huskatt, er langt skumlere mot noen hun ikke kjenner (ig derfor ikke respekterer).
Til tross for mye negativt her vil jeg også påpeke at hun er langt smartere enn vanlige katter, og hun har en evne til å forstå og særbehandle barn og mennesker med ulike handicap. Hun er mer lik en hund enn hunden vår var. Hun går lange turer med oss, og da prater vi om vær og vind. Hun kan fortelle datteren min at en huske er skitten og hun heller bør velge den andre. Katten er veldig renslig og liker å hjelpe til i oppdragelsen. Hun vil for eksempel gjerne at toåringen skal gi henne mat nå. Ikke meg. Og hun gjentar tydelige beskjeder som en førsteklasses pedagog. Hun er helt utrolig og til tross for tabben å la henne få smake på friheten er det ingen katt over eller ved siden. Hun er i en klasse for seg selv. Hun er ikke "vår" katt, hun anser seg selv som akseptabelt under meg, men på mitt nivå ovefor alle andre i huset. Krevende, men ikke bare i negativ forstand.
Skulle gjerne skrevet mer, men toåringen har våknet
03.10.2015

jani sier: Jeg har en Bengal, hu har litt merkelig aferd av og til. Hu brøler som det skulle Vært liv om og Gjøre.
Når jeg går og ser etter henne så ligger hu bare rett ut I sofaen. Og er det normalt att dem jager andre dyr vekk?
22.12.2015

Elisabeth FS sier: Hei.

Jeg lurer på om noen kan svare meg på noen spørsmål ang bengalkatt og oppdrett.

Det jeg lurer på er om dere i oppdretter miljøet syns tilgangen på hanner er for liten, og om det importeres mange bengalkatter, og fra hvilke land de importeres. Hva anser dere som det alvorligste helseproblemet hos bengalkatt, og hva gjøres for å prøve å gjøre noe med problemet i avl.
22.03.2017

Din kommentar om Bengalkatt:

Flere katteraser

Brukere som leste om Bengalkatt var også interessert i følgende katteraser:

Søk - Katteraser.org


Forsiden Bilder av katteraser Bilder av katter